La Nit de l’Art Km. 0 de Manacor programa una vintena d’activitats complementàries als espais expositius

10-Juni-2024

L’Ajuntament de Manacor organitza pel proper dissabte 15 de juny la Nit de l’Art Manacor Km0, un esdeveniment cultural que reunirà una àmplia varietat d’artistes locals i espais expositius, i transformarà el centre de la ciutat en un escenari de creativitat i expressió artística. 

El delegat de Cultura, Ferran Montero, acompanyat del batle de Manacor, Miquel Oliver, donà a conèixer la setmana passada els primers detalls de la segona edició de la Nit de l’Art de Manacor, que enguany pretén acostar al públic assistent l’art creat per artistes manacorins o que tenen una relació amb el municipi. 

Als 40 punts expositius per a més de 40 artistes locals d’estils i disciplines diferents, s’hi sumarà una programació completa d’activitats complementàries i que es detallen a continuació. Es tracta d’una vintena d’activitats de diferents disciplines i amb l’expressió artística com a fil conductor. Arrencarà el taller de grafitti a càrrec de Sath ‘Pintam herois de Rondalla!’, de 17.30 h a 20.30 a la plaça de Sant Jaume. Tot seguit, i donant el sus a la Nit de l’Art 2024, la planta baixa del carrer Major, 22 acollirà a les 18 h la inauguració de l’exposició homenatge a Llorenç Ginard, amb obres de la col·lecció de la família. 

A les 19 h, a s’Agrícola s’hi podrà veure l’acció visual i sonora ‘Aika’, una performance a càrrec de Cas Mestre Coix. Entre les 19 h i les 20.30 h, la plaça de ses Verdures serà l’escenari per a poder gaudir d’Una casa de La Tagenta, un espectacle itinerant que s’adapta al context on es desenvolupa i que proposa una reflexió conjunta sobre l’espai públic i com l’habiten les persones. 

L’artista Biel Parreta recrearà un taller de costura a l’espai públic, amb la participació de cosidores i la creació d’un brodat col·lectiu; a les 19 h a la plaça de sa Bassa. 

Una altra de les novetats destacades d’aquesta Nit de l’Art Manacor Km0 és Micro Obert, un espai lliure per a la presentació de projectes no professionals vinculats a l’àmbit cultural i artístic ja sigui de dansa, literatura, música, teatre, arts visuals, etcètera. Les persones interessades poden enviar les seves propostes fins dia 10 de juny (inclòs) al següent formulari: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScOYemUV1TD7L6nJ7uB0VnAhczSVjhTgTRnG8faCMOVU4_HnQ/viewform Micro Obert estarà situat a la cantonada del carrer d’en Bosch i el carrer del Mercadal. 

Promet també originalitat el Taller d’Ofrenes a càrrec de Julià Panadès, un taller d’escriptura a partir de plàstics trobats a la platja, adreçat al públic general – també infantil - . De 19.30 h a 22 h al carrer d’en Bosch número 9. 

Les famílies i els més petits de la casa tenen també els seus espais, amb Ara la Fada canta Grunge! Un concert familiar de La Fada Despistada a partir d’un repertori variat que inclou cançons de pel·lícules intantils i versions de grups de Manacor i temes propis. A les 19.30 h a la plaça Weyler. 

L’espai Ma·art del carrer de n’Olesa acollirà ‘Postal de pintura a la corda’, a càrrec de Maria Gironès i Antònia Blanes, un taller de creació col·lectiva de postals a partir de diferents tècniques artístiques. De 20 h a 22 h. 

Anava en bicicleta i em va dir terrorista és el títol de l’espectacle itinerant del Col·lectiu Güilis que proposa una reflexió conjunta sobre l’espai públic i com l’habiten les persones. Punt de partida a les 20 h a la plaça del Rector Rubí (el Palau).

MeLa. Dansa vertical és un espectacle de dansa de la companyia Ploma Vertical en què es mostra, des del joc i la dansa, la importància de fer-se costat sempre. Elegant i divertit alhora, aquest espectacle per a tota la família crea un escenari d’ingravidesa, de joc i de màgia. A les 20.30 h al carrer de Jaume Domenge. 

La Nit de l’Art també donarà per a una conversa radiofònica, conduïda per Anna de la Salud, versarà sobre el món de l’art i temes vinculats a l’àmbit cultural. De 21 h a 22 h a la cantonada del carrer d’en Bosch i el carrer del Mercadal. 

La transformació urbana mitjançant l’art és també un dels components i objectius d’aquesta Nit de l’Art, per això també es preveu la intervenció urbana de Totsol Club, que realitzarà un mural en viu amb tècniques artístiques diverses a una paret del carrer de Joan Lliteres. 

La Nit de l’Art també tendrà espai per a la música de jazz, amb el concert de Jazz de s’Escat, a les 21.30 h a la plaça Weyler. Més música, en aquest cas música lírica sota el títol de Lyricandles Aromes líriques, de Diabulus in Música, un concert d’àries, duets d’òpera, peces de piano sol, romanços i duets de sarsuela que juguen amb la sinestèsia, creant una experiència que combina diferents sentits com l'oïda, l'olfacte i la vista. Amb el baríton Pablo López i la soprano Maia Planas, a les 22.30 h al pati de Can Frau. 

També a les 22.30 h, però a la plaça de Sant Jaume, Joana Gomila i Laia Vallès cantaran i oferiran el seu duet musical que combina la música tradicional amb l'experimentació i la recerca sonora. Tot seguit, també a la plaça de Sant Jaume, el duet de música electrònica i rapsòdia Jansky i tancarà la sessió el PD Toni Garriguel·lo, a partir de la 01 h a la plaça de Sant Jaume. 

La Nit de l’Art de Manacor començarà a les 18 h i oferirà als visitants una experiència cultural immersiva i diversa. Comptarà amb 40 punts d'exposició distribuïts per tot el centre de Manacor. Des de galeries i botigues fins a espais públics i edificis històrics, cada lloc oferirà una oportunitat única per gaudir de l'art en les seves diverses formes.