Manacor competirà aquest estiu per aconseguir la Bandera Verda de la sostenibilitat hostelera d'Ecovidrio

18-Juli-2023

Més de 118 establiments hostelers de Manacor participaran aquest estiu en la quarta edició del #MovimentBanderesVerdes, una iniciativa posada en marxa per Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre arreu de l'Estat. Una campanya que busca premiar el compromís dels municipis i de l'hostaleria amb l'economia circular i el reciclatge de vidre durant l'època estival.

Així, Manacor competirà amb fins a 28 municipis de les Illes Balears i intentarà prendre la Bandera Verda a Sant Antoni de Portmany, el municipi que va resultar guanyador a l'última edició de Banderes Verdes a la comunitat autònoma. 

El Moviment Banderes Verdes contempla accions per donar resposta a l'increment notable de la generació de residus d'envasos de vidre a zones costaneres ocasionat pel turisme estival. A l'estiu es consumeix un terç dels envasos de vidre que es posen en circulació i gairebé el 50% dels residus d'envasos de vidre d'un sol ús que es posen al mercat són generats pel sector hosteler, de manera que la seva implicació és clau per a generar una transició real cap a un model més circular i descarbonitzat.

II Baròmetre sobre la sostenibilitat hostelera a les nostres costes

En aquesta nova edició del #MovimentBanderesVerdes, Ecovidrio durà a terme la II edició del Baròmetre sobre la sostenibilitat hostelera de les nostres costes, amb l'objectiu d'analitzar la presència de mesures a favor de la sostenibilitat al sector HORECA a través de quatre palanques: la gestió eficient dels residus, l'eficiència energètica, el consum responsable i el consum de l'aigua.

Segons la I edició d'aquest baròmetre, la qual va comptar amb la participació de 10.000 locals d'hostaleria, 7 de cada 10 establiments de les zones costaneres ja apliquen mesures de sostenibilitat en la gestió dels seus negocis. De les regions analitzades, la Comunitat Valenciana, amb un 7,08 sobre 10, i Catalunya, amb un 7,06 sobre 10, van ser a la capçalera en la mitjana, seguides per la Regió de Múrcia (6,9), Illes Balears (6,6) i Andalusia (6,3).

Banderes Verdes: un moviment consolidat a favor de la sostenibilitat a les costes

Banderes Verdes es consolida, amb aquesta quarta edició, com una de les iniciatives clau de l'aliança d'Ecovidrio amb l'hostaleria. De fet, a nivell estatal, aquesta campanya es desenvoluparà enguany a més de 140 municipis costaners de cinc comunitats autònomes diferents, i compta amb la participació de més de 15.000 establiments hostelers. En total, aquest any, es lliuraran nou Banderes Verdes a tot el país.

Chiclana i Fuengirola (Andalusia), Lloret de Mar i Torroella de Montgrí – l'Estartit (Catalunya), Orihuela i Benidorm (Comunitat Valenciana), Sant Antoni de Portmany (Illes Balears) i San Javier (Regió de Múrcia) van ser els vuit municipis reconeguts a l'edició anterior pel seu activisme a favor de l'economia circular i la recuperació verda l'any passat i competiran en aquesta nova edició per revalidar el reconeixement.