El ple de l'Ajuntament de Manacor recorda Cristòfol Pastor i Noguera 'Pífol'

09-Mai-2023

El ple de l'Ajuntament de Manacor ha recordat aquest dilluns Cristòfol Pastor i Noguera 'Pífol', mort recentment a l'edat de 103 anys. 'Pífol' va ser nomenat Fill Predilecte de la Ciutat de Manacor el passat mes de novembre. El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha dit unes paraules en homenatge a Pífol abans de començar la sessió plenària i a continuació els 21 membres de la corporació municipal li han dedicat un minut de silenci. 

INTERVENCIÓ DEL BATLE DE MANACOR EN MOTIU DEL MINUT DE SILENCI EN RECORD DE CRISTÒFOL PASTOR I NOGUERA ‘PÍFOL’

Poques coses es poden afegir al torrent de paraules que la mort de Cristòfol Pastor i Noguera, 'Pífol', ha inundat Manacor les darreres setmanes. Avui, aquest ple, el mateix que fa només poc més de cinc mesos el va declarar Fill Predilecte de la Ciutat de Manacor, l'acomiada i honora la seva memòria.

Poques coses poden conhortar la família davant una absència tan significativa. Però també és cert que prendre consciència de la immensa estima que Manacor ha tengut i té a en Pífol poden fer el dol i la pena una mica més reconfortants. Manacor estimava en Pífol; Manacor estima en Pífol, perquè ha estat una persona excepcional que, amb la seva manera de fer i de ser, ens va encandilar a tots.

Deia en Toni Gomila que amb la seva mort, Manacor i Mallorca deixen enrere definitivament el segle XX. És per això que és el nostre deure institucional mantenir viva la memòria d'una persona tan excepcional i que no només ha contribuït a tants d'àmbits socials, culturals, empresarials i polítics de la nostra ciutat, sinó que permeteu-me que m'atreveixi a dir que tot ell ha estat Manacor. El Manacor de la fusta i de les perles, el Manacor terrible de la Guerra, el Manacor de la cultura efervescent, el Manacor dels clubs esportius populars i participats; en definitiva, el Manacor viu que volem i que estimam.

Bonhomia de sèrie, enginy esmolat, llapis amb punta, senzill, humil, amic dels seus amics, memòria prodigiosa, lleial als seus, polifacètic, graciós, lúcid fins al final, bona persona. El recordam com va ser i pel que va ser i fer. Ni el volem ni el podem oblidar.

Per tot això, vos convid a fer un minut de silenci en el seu record.