Serveis mínims decretats per l’Ajuntament per garantir la continuïtat de la recollida selectiva al municipi

06-März-2023

Davant la convocatòria de vaga de recollida de residus convocada al municipi de Manacor a partir de dimarts 7 de març a les 20 h, l’Ajuntament de Manacor ha decretat a Lumsa uns serveis mínims que garanteixin la continuïtat de la recollida selectiva al municipi i que causin les mínimes molèsties a la ciutadania.

Els serveis mínims fixats al municipi de Manacor mantenen la recollida porta a porta a aquelles zones on està implantada amb una sèrie d’excepcions. Així, els dilluns de matí no es recollirà la fracció de vidre, però sí que es recolliran els envasos al vespre; la recollida de la matèria orgànica es manté els divendres i diumenges; i el rebuig continua els dimecres. Mentre duri la vaga no hi haurà recollida d’envasos els dijous ni recollida de paper i cartró els dissabtes. A la zona de recollida porta a porta, es demana a la ciutadania que si al matí observa que la bossa dipositada no s’ha recollit, la torni entrar a ca seva per evitar acumulacions de bosses de fems damunt les voravies i als carrers.

A les zones de contenidors, es recomana a la ciutadania que segueixi el calendari que regeix a la zona amb recollida selectiva porta a porta per evitar que els contenidors acumulin residus. Així, es prega que els dilluns es dipositin els envasos, els divendres i diumenges la matèria orgànica i els dimecres el rebuig.

L’EcoParc de Manacor estarà obert els dilluns, dijous i dissabte de 9 h a 13 h i de 15.30 h a 19 h i els dissabtes de 9 h a 14.30 h, però només recolliran residus domèstics.

Pel que fa a la recollida de residus comercials, es prega als comerços ubicats a la zona de recollida porta a porta que s’adaptin al calendari de recollida dels domicilis.

L’Ajuntament de Manacor demana la col·laboració ciutadana davant aquesta convocatòria indefinida de vaga al servei de recollida de residus, que també afecta el servei de neteja del municipi. Per això, es prega que els veïns generin els mínims residus possibles i que els guardin a casa si no fan olor. Durant la vaga no hi haurà servei de recollida de trastos a domicili.

Pel que fa al servei de neteja, els serveis mínims i es prioritzaran les zones sensibles com ara entrades dels centres sanitaris, centre de dia i centres educatius. Amb tot, es prega als ciutadans que col·laborin per mantenir el municipi el més net possible.