Cristòfol Pastor, Montserrat Ferrer, Margalida Cortès i Sebastià Sansó són proclamats Fills i Filles predilectes de Manacor

12-November-2022

El ple de l'Ajuntament de Manacor ha proclamat aquest dissabte per unanimitat Cristòfol Pastor i Noguera; M. Montserrat Ferrer i Oliver; Margalida Cortès i Fons; i Sebastià Sansó i Barceló Fills i Filles predilectes de Manacor. 

Per a la proclamació de Fill predilecte o Filla predilecta són requisits que la 
persona física sigui natural de Manacor i hagi destacat en els serveis prestats al municipi de 
Manacor pels seus excepcionals mèrits en els àmbits cultural, esportiu, jurídic, empresarial, 
cívic, humanitari, d’investigació, d’ensenyament o lingüístic, durant una etapa de la seva 
vida.

Cristòfol Pastor i Noguera - Pífol (Manacor, 29 de febrer de 1920) ha contribuït a la cultura amb la seva aportació en el món del dibuix, la pintura i del teatre, a més de l'àmbit social. Fou regidor de Cultura de l'Ajuntament de Manacor el mandat iniciat l'any 1991. 

M. Montserrat Ferrer Oliver, nascuda a Manacor el 29 d’octubre de 1943. Va ser secretària comercial d'alta direcció i relacions públiques de l’empresa manacorina Majorica durant 28 anys. L'Ajuntament de Manacor reconeix la seva trajectòria professional, vinculada a una de les principals indústries insígnia de Manacor: les perles.

Sebastià Sansó Barceló, nascut a Manacor el 6 d’abril de 1950 i finat el 9 de novembre de 2021. Historiador. Dedicà la seva tesi a la indústria de les perles a Manacor i el seu llibre sobre els fusters de Manacor és indispensable per entendre el Manacor contemporani.

Margalida Cortès Fons, nascuda a Manacor el 7 de setembre de 1948. Va ser presidenta de la Creu Roja de Manacor i també ha col·laborat de manera desinteressada i incansable amb els Serveis Socials de Manacor, amb les Monges Benedictines i amb Can Gazà, entre d'altres.

L'Ajuntament de Manacor declararà Fills i Filles Il·lustres el proper 26 de novembre a les 11 h la mestra Lluïsa Fuster Cortès, el pintor Joan Riera Ferrari, l'actriu Catalina Riera Roig i la mestra i experta en cultura popular, Aina M. Sansó Rosselló.