El ple municipal aprova la cessió dels terrenys per al nou centre de salut i de la Torre de ses Puntes per a ampliar el CEIP Sa Torre

11-Oktober-2022

L’Ajuntament de Manacor ha acordat cedir gratuïtament a la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears un terreny de 4.278 metres quadrats de superfície situat al passeig del Ferrocarril per a la construcció d’un nou centre sanitari que doni servei a la denominada Zona Bàsica de Salut Na Camel·la – Manacor. Aquesta Zona Bàsica de Salut englobaria la part oriental del terme municipal i de la ciutat de Manacor i donaria resposta a l’augment de la població de Manacor, que ha passat dels 30.177 habitants de l’any 1990 en què es construí l’actual Centre de Salut de sa Torre, als 44.809 actuals. Així ho ha aprovat el ple municipal reunit aquest dilluns horabaixa amb els vots a favor dels partits de l’equip de govern (MÉS-Esquerra, PSIB-PSOE i Podem), El Pi i AIPC-SYS i l'abstenció del PP.

L’Ajuntament de Manacor requereix a la Conselleria de Salut que el nou edifici destinat a centre sanitari s’haurà de situar a la màxima distància possible dels elements patrimonials catalogats del Molí d’en Beió i de la Farinera. En cas que la Conselleria de Salut no hagi complert la finalitat de la cessió en el termini de cinc anys, es produirà la reversió automàtica.

Ampliació del CEIP Sa Torre

El ple de l’Ajuntament de Manacor ha aprovat també cedir l’edifici de la Torre de ses Puntes a la Conselleria d’Educació per ser destinat a l’ampliació del CEIP Sa Torre. L’edifici serà ocupat en la seva totalitat per a usos educatius i la Conselleria d’Educació es farà càrrec de les obres necessàries d’adaptació, que en general consisteixen en la creació d’una sala polivalent i d’una sala de psicomotricitat, a més d’altres obres de reparació. La mesura s’ha aprovat amb els vots favorables dels grups de l’equip de govern (MÉS-Esquerra, PSIB-PSOE i Podem), El Pi i AIPC-SyS i l'abstenció del PP.

L’edifici, de planta baixa, pis i porxo, té una superfície de 81,50 metres quadrats i continuarà essent de titularitat municipal.