La Policia Local de Manacor deté un home responsable de la crema de set contenidors a Manacor

09-August-2022

Agents de la Policia Local de Manacor han detingut la matinada de dimarts un home de 26 anys veí de Manacor responsable dels incendis registrats a diverses zones d'aportació de contenidors de residus de la ciutat. 

Els fets s'han produït la matinada del 9 d'agost, quan la central de transmissions del 092 ha començat a rebre avisos informant que els contenidors de fems instal·lats a quatre carrers diferents de Manacor s'estaven cremant. A causa de l'envergadura i abast de les flames ha estat necessària l'actuació dels Bombers de Mallorca per sufocar els incendis, i els contenidors han quedat totalment destrossats. En total, han cremat: un contenidor d'envasos situat a la plaça de Sant Salvador, dos contenidors d'envasos i un de cartró situats al carrer dels Clavaris, un contenidor d'envasos situat al passeig de Fartàritx, un contenidor de cartró situat al carrer Cabana i un contenidor de rebuig situat al carrer Fàbrica. 

La col·laboració ciutadana ha estat crucial per a identificar el presumpte autor. De la informació recopilada, els agents han obtingut detalls precisos de qui era i com anava vestit en el moment dels fets.

Conjuntament, agents de la Policia Local i de la Policia Nacional han realitzat una recerca per la zona i han aconseguit localitzar al carrer d'en Bas un home que coincidia plenament amb la descripció que tenien. L'home es trobava entre diversos vehicle per evitar ser vist pels agents. Una vegada interceptat i registrat, els agents han trobat en possessió de l'autor els utensilis fets servir per calar foc als contenidors. Tot seguit, davant els indicis i evidències trobades, els agents de la Policia Local de Manacor han procedit a la detenció del piròman, que ha estat posat a disposició del Jutjat de guàrdia. Al detingut, de 26 anys, se li imputen quatre delictes d'incendi en zona urbana.

El departament de Medi Ambient de l'Ajuntament de Manacor fa feina des de primera hora d'aquest dimarts per reposar els contenidors cremats.