Manafreak, una fira dedicada als còmics, l’anime, la ciència ficció i la fantasia, el proper 14 de maig al centre de Manacor

27-April-2022

Manacor prepara la fira més freak pel proper 14 de maig. Els visitants podran gaudir de Manafreak, amb parades de còmics, anime, ciència ficció i fantasia i d’activitats de dinamització que tendran lloc entre les 10 h i les 22 h a la plaça del Convent, el Claustre de Sant Vicenç Ferrer i la plaça dels Pares Creus i Font i Roig.

A més de la fira i d'un concurs de Cosplay, Manafreak comptarà també amb activitats de Just Dance, un espectacle de caricatures, una xerrada sobre els jocs de taula moderns i el seu llançament a partir del sistema de micromecenatge, competició de jocs de taula moderns, un taller d’espases làser, un taller de varetes màgiques, una rèplica del cotxe de la pel·lícula ‘Caçafantasmes’, una rèplica del tron de la sèrie de televisió ‘Joc de Trons’, un taller de pintura Manga, una mostra de cotxes teledirigits, xerrades de com dedicar-se de manera professional al món dels videojocs i de com realitzar un còmic, a més d’un espectacle d’esgrima medieval. També es realitzarà un campionat dels videojocs FIFA, League of Legends i jocs retro en una carpa que s’instal·larà a la plaça del Convent. Hi haurà jocs de simulació de jocs de Fórmula 1, Boxe i Beat Saber.

La plaça dels Pares Creus i Font i Roig comptarà amb ‘foodtrucks’ amb oferta variada que donarà servei de menjar i begudes durant l’horari de la fira.

El delegat de Fires, Carles Grimalt, ha presentat la iniciativa aquest dimecres davant els mitjans de comunicació. «Manafreak és una fira per venir a gaudir fent una passejada fins el centre, esperam la visita dels manacorins i manacorines i també de gent d’altres indrets de Mallorca», ha assegurat.

També en el marc de la fira Manafreak, s’enterrarà una càpsula del temps a la plaça del Convent. Una càpsula del temps és un recipient hermètic construït amb la finalitat de guardar missatges i objectes del present per a ser trobats per generacions futures. Aquesta càpsula s'instal·larà dins un sarcòfag davant l'Ajuntament i durà una data per a la seva obertura: el 16 d’abril de 2072. És a dir a d'aquí a 50 anys! L’Ajuntament de Manacor ja ha explicat la iniciativa a les escoles del municipi i entitats perquè preparin missatges, cartes, fotografies o objectes perquè els manacorins i manacorines del futur els puguin trobar a l’obrir la càpsula.