BANS MUNICIPALS DE MESURES SANT ANTONI 2022

11-Januar-2022

BAN MUNICIPAL MESURES SANT ANTONI 2022

A causa de la situació sanitària en la qual ens trobam actualment, s'han suspès els actes que conformen les festes de Sant Antoni 2022. 

Per això, malgrat que s'hagin suspès els actes: 

- Es prohibeix tirar coets tant a la via pública com en espais privats. 

- Es prohibeix muntar a cavall o fer activitats semblants pels carrers. 

- Es prohibeix consumir begudes alcohòliques a la via pública, d'acord amb l'Ordenança municipal del consum indegut de begudes alcohòliques a la via pública. 

- Es demana evitar les concentracions a cases i trobades particulars, així com a qualsevol ubicació de la via pública. 

Faig una crida a la responsabilitat de la població en el compliment de les normes, i que la situació actual canviï i puguem gaudir d'un Sant Antoni més adient l'any 2023. 

 

Manacor, 11 de gener de 2022

Miquel Oliver Gomila

Batle de l'Ajuntament de Manacor

 

BAN MUNICIPAL MESURES A BARS I RESTAURANTS PER SANT ANTONI 2022

Dissortadament, a causa de la situació sanitària en la qual es troba l'illa de Mallorca, s'han suspès els actes que conformen les festes de Sant Antoni 2022, tant a Manacor com als altres pobles de Mallorca. 

Aquest ban s'adreça especialment a les persones titulars i responsables d'establiments de bars i restaurants, i també qualsevol altra persona o establiment que pugui desenvolupar qualsevol tipus d'activitat en el període comprès entre el dia d'avui i el 17 de gener, en ocasió de la festa de Sant Antoni. 

Per això, malgrat s'han suspès els actes: 

- Es recorda l'obligació de complir la normativa sanitària vigent en cada moment sobre qualsevol aspecte, com per exemple aforaments màxims, distàncies, ús de mascaretes, etc, així com la resta de la normativa vigent en matèria de seguretat, horaris, seguretat alimentària, etc. 

- Es remarca que l'ocupació de la via pública per desenvolupar qualsevol tipus d'activitat queda restringida i limitada, única i exclusivament a aqueslles ocupacions dels establiments que ja la tenguin autoritzada, i s'han de manetenir estrictament les mateixes condicions que regeixen cada ocupació degudament autoritzada. 

- En cap cas no es pot ampliar la superfície de les ocupacions autoritzades ni es poden afegir cap tipus d'elements (taules, cadires, barres, envelats, etc) als ja autoritzats prèviament. 

- Faig una crida a la responsabilitat, tant de les persones titulars i responsables dels establiments esmentats com de tota la població en general en el compliment de les normes, perquè, amb l'esforç de tothom, puguem superar aquesta difícil situació i celebrar Sant Antoni així com pertoca l'any 2023. 

S'adverteix que se seguiran duent a terme les inspeccions adients per tal de fer complir totes les mesures sanitàries i de seguretat vigents, amb un reforç de les inspeccions a les poblacions on la festa de Sant Antoni té un especial arrelament social, com és el cas de Manacor. 

Manacor, 11 de gener de 2022

Miquel Oliver Gomila

Batle de l'Ajuntament de Manacor