Manacor planta cara a les violències masclistes amb una setmana d’actes per la igualtat

12-November-2021

L’Ajuntament de Manacor organitza una setmana d’actes al voltant del dia internacional per a l’eliminació de les violències masclistes, que es commemora el 25 de novembre.

 

Després que l’any passat les activitats i actes presencials es varen haver de dur a terme en línia, enguany torna la presencialitat en la majoria de les cites.

 

En l’edició d’enguany destaca el cicle de xerrades ‘Violències soterrades. Diferents expressions de la violència envers les dones’ que acollirà la Institució Pública Antoni M. Alcover. L’encetarà la conferència en línia de l’advocada penalista Laia Serra sobre la ‘Introducció a les violències masclistes’, dia 16 de novembre a les 19 h.

 

La psicòloga Gabriela Bianco abordarà la ‘Violència obstètrica. Una forma invisible de violència de gènere’, dia 23 de novembre a les 19 h. Clourà el cicle de xerrades la psicòloga Marta García Pou amb ‘Obrint els ulls davant les violències sexuals’.

 

Les persones interessades a assistir a aquest cicle han de fer la inscripció a www.enviumanacor.cat

 

Cinema, marxa de torxes, art i contes

 

Més enllà del cicle de conferències, completen el programa d’actes del 25N la projecció del curtmetratge ‘El orden de las cosas’, dirigit pels germans Alenda i nominat als Goya, que tracta sobre la falsa esperança que una vida tràgica pot canviar sola, i la veritable esperança en què una decisió presa a temps pot fer-nos començar una nova vida que segurament sigui millor. La projecció i el debat posterior es faran el 18 de novembre a les 17 h a l’Espai de Dones de l’Espai Na Camel·la. Organitza la Fundació IRES i les inscripcions s’han de fer a atenciopsicologica@conselldemallorca.net

 

Enguany es podrà reprendre també la Marxa de Torxes que organitza l’Assemblea Antipatriarcal pel 25 de novembre, partirà a les 19 h de la plaça de sa Mora. A les 20 h confluirà a sa Bassa amb la concentració contra les violències masclistes que organitza el Col·lectiu Dones de Llevant.

 

El dissabte 27 de novembre tancaran aquesta setmana la instal·lació artística cooperativa a càrrec d’Ennigulart ‘Home sweet home’, de 10 h a 19 h a la plaça de sa Bassa. A les 11 h els infants podran gaudir del contacontes ‘Les vambes de Sofia’, al pati de la torre del Palau, organitzat per s’Altra Senalla. Per a aquesta activitat també cal inscriure’s a www.enviumanacor.cat

 

La delegada d’Igualtat de l’Ajuntament de Manacor, Carme Gomila, recorda que «no aturarem de fer feina fins que quedi el darrer rastre de violència contra una dona», pel que anima a tothom a participar d’aquestes activitats i plantar cara a les violències masclistes.

 

Exposició a Porto Cristo

L'exposició FEMME, de Bel López, es pot visitar al Centre de Salut de Porto Cristo des d'aquest 12 de novembre i fins dia 30.