El cicle de música clàssica de Tardor 2021 arriba aquest novembre a Porto Cristo

01-November-2021

El cicle de música clàssica de Tardor arribarà aquest mes de novembre al centre de cultura de Porto Cristo. El departament de Cultura de l’Ajuntament de Manacor ha programat pel proper 14 de novembre el concert de Ferran Pisà, especialista en instruments antics de corda polsada format al Conservatorium van Amsterdam i a l’ESMUC, que oferirà un concert de tiorba que du per títol “Emocionari”. El programa d’aquest concert es proposa donar a conèixer els principis estètics de la música del Barroc.

Els músics de l’època barroca cercaven emocionar i commoure el públic, la qual cosa els portà a explorar les emocions humanes per aconseguir unes obres més efectives en aquest sentit.

El concert que oferirà Ferran Pisà està destinat a tots els públics, i farà especial incidència als infants i joves per descobrir-los les emocions que emanen de la música.

El 27 de novembre, la violoncel·lista Laia Ferrer i el guitarrista Javier García Verdugo oferiran un concert en el qual combinaran obres clàssiques amb temes de creació pròpia.

Laia Ferrer ha estat academista de l’Orquestra Nacional d’Espanya i de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears. A més, ha format part de la Jove Orquestra Nacional d’Espanya i del 2017 ençà forma part de la borsa d’instrumentistes de l’Orquestra de Ràdio Televisió Espanyola. Compagina el violoncel amb el cant líric. De la seva banda, Javier García finalitzà el estudis superiors de guitarra al Real Conservatorio Superior de Música de Madrid, on va obtenir el premi extraordinari de fi de grau. Ha ampliat estudis en la Hochschule für Musik Franz Liszt de Weimar i, actualment, realitza el Master d’Interpretació Musical en la Universität Mozarteum de Salzburg.