MANACOR ENCANTAT, una campanya de suport al comerç local que omplirà la ciutat de color i de grans figures fantàstiques

28-April-2021

L'Ajuntament de Manacor impulsa una nova campanya de suport i foment del comerç local, MANACOR ENCANTAT, que tendrà lloc entre el 7 de maig i el 7 de juny. MANACOR ENCANTAT és una iniciativa de l’Ajuntament de Manacor per omplir de color, de flors, fades i gnoms el gran centre comercial a cel obert que és Manacor. «És també una convidada a passejar per Manacor i conèixer els nostres comerços i llocs emblemàtics», ha explicat la delegada de Comerç, Maria Antònia Truyols, aquest dimecres de matí en la roda de premsa que ha tingut lloc al carrer del Mercadal, una de les principals vies comercials de la ciutat. «MANACOR ENCANTAT posa color i verdor a Manacor, perquè totes les persones que ens visitin, ja siguin d’aquí o de fora, estiguin encantades de fer-ho», ha afegit.

 

Durant la setmana que ve la brigada municipal començarà a col·locar figures fantàstiques de grans dimensions realitzades per artesans de Manacor. Es tracta de cinc figures de fusta, cartró, espuma i poliuretà de grans dimensions i que estan relacionades amb un bosc encantat: un gnom, una fada, un pegàs, un arbre/home i un drac.

 

El gnom té una alçada aproximada de 2 metres i s’instal·larà a la plaça de Sant Jaume. La fada té una alçada de 6 metres i s’instal·larà al començament del passeig de Na Camel·la. El pegàs té una alçada aproximada de 3’5 metres i s’instal·larà a la plaça del Rector Rubí. L’arbre-home té una alçada aproximada de 3,5 metres i s’instal·larà a la plaça de sa Bassa. El drac relitzat en tres trams o peces s’instal·larà dins el solar buit de la part de dalt de la plaça de les Verdures, de tal manera que traurà el cap i la coa. Aquesta figura té una alçada aproximada de 4,50 metres i una amplada aproximada de 7,25 metres, dels quals només en sortiran a l’exterior dos trams, un format pel cap (aproximadament de 2,10m d’alt per damunt la paret) i l’altra format per la cua (aproximadament 2,25m d’alt per damunt la paret) i que reposaran damunt la paret del solar amb una base de ferro.

 

A més, també es col·locaran 30 bolets de fantasia en vermell i blanc fets d’escuma i tela, 15 de grans i 15 de petits. Els grans tenen una alçada aproximada d’1 metre i els petits, de mig metre. També s’aprofitaran figures de les carrosses dels Reis d’Orient, com ara una copa que s’instal·larà al final del passeig de Na Camel·la; i un drac vermell, que s’instal·larà a la plaça Ramon Llull.

 

Una altra novetat també serà la decoració de la part interior del carrer Enginyer Barceló amb material divers i figures fantàstiques com fades, gnoms i cintes de colors que simulin un bosc encantat i a les dues entrades del carrer s’hi col·locaran dos bolets fets de fusta amb una cortina de tela per tapar l’interior.

 

Totes aquestes figures també aniran acompanyades d’un grup d’animació comercial que anirà vestit en relació amb la temàtica de Manacor Encantat. Hi podrem trobar fades, follets, etcètera, que voltaran pels carrers comercials els caps de setmana en horari comercial.

 

La col·locació de les figures s’ha fet a mode de recorregut que comença a la plaça de Sant Jaume. El plànol amb les figures es podrà consultar a la pàgina web i les xarxes socials de l’Ajuntament.

 

En aquest sentit, és important recordar que l’aparcament subterrani de la plaça de Sant Jaume és gratuït durant les dues primeres hores per a tothom que hi aparqui.

 

L’univers de MANACOR ENCANTAT es completa amb la instal·lació de cintes decoratives damunt els carrers amb els colors de les cintes dels Cossiers. Maria Antònia Truyols ha agraït els comerciants de Manacor per la seva col·laboració en la seva elaboració.

 

Concurs d’aparadors

 

El projecte MANACOR ENCANTAT també preveu un concurs d’aparadors dels comerços de Manacor relacionats amb el món fantàstic i el bosc encantat. Les bases i el formulari d’inscripció es poden consultar a la pàgina web de l’Ajuntament de Manacor.

 

Hi poden participar tots els comerços locals de la ciutat i les inscripcions es poden fer fins dia 14 de maig, tot i que els aparadors que participin al concurs han d’estar exposats el dia 7 de maig i no poden modificar-ne la decoració mínim fins el 7 de juny.

 

Les fotografies digitals dels aparadors participants es penjaran a la pàgina oficial de Facebook de l’Ajuntament de Manacor per tal de fer difusió del comerç manacorí i d’aquesta iniciativa. La fotografia de l’aparador penjada al Facebook de l’Ajuntament que obtengui la quantitat major de «m’agrades/m’encantes» obtendrà un premi.

 

  • Primer premi: 600 €

  • Segon premi: 400 €

  • Tercer premi: 200 €

 

Premi a l’aparador amb més «m’agrades/m’encantes» en el Facebook de l’Ajuntament de Manacor rebrà un premi de 300 euros.

 

Treu l’estoc al carrer

 

Una de les activitats més esperades cada any quan arriba la primavera és també la venda d’estocs per part dels comerços locals. Enguany, una vegada més, també podrem gaudir d’aquesta iniciativa, que es durà a terme dissabte dia 29 de maig durant tot el dia i diumenge dia 30 de maig al matí.

 

El delegat de Serveis Generals i Activitats, Carles Grimalt, ha convidat tots els comerços a sumar-se a la iniciativa i a treure els seus estocs davant els negocis. Hi podran col·locar una taula de venda dels seus productes.

 

«Es tracta d’una iniciativa que pretén donar una mica d’alè en un any especialment complicat marcat per les restriccions sanitàries i que s’ha traduït en dificultats econòmiques», ha afegit Grimalt.

 

La campanya comercial MANACOR ENCANTAT també es complementa amb la col·locació de 8 lones a les principals entrades de Manacor i de Porto Cristo. Concretament, 5 a Manacor i 3 a Porto Cristo. Les lones donen la benvinguda i conviden els ciutadans a comprar al comerç local.

 

El projecte de MANACOR ENCANTAT tendrà «cost zero» per a l’Ajuntament de Manacor, ha explicat Maria Antònia Truyols, ja que les seves despeses es cobriran amb una subvenció de 20.000 euros de la Direcció General de Comerç.