L’Ajuntament de Manacor precinta la Cova del Pirata de Porto Cristo

30-Dezember-2020

La Policia Local de Manacor ha precintat aquest dimecres de matí la Cova del Pirata de Porto Cristo, on des de feia anys s’hi duien a terme activitats sense autorització, com ara festes il·legals.

 

L’Ajuntament de Manacor va sol·licitar autorització judicial al Jutjat Contenciós número 3 de Palma per accedir a la Cova del Pirata, situada al carrer de Son Rapinya número 9 de Porto Cristo, amb l’objectiu de procedir a l’execució forçosa del Decret de Batlia dictat dia 2 d’octubre de 2020. El batle de Manacor ja havia ordenat el setembre de 2019 que es precintés l’activitat, les instal·lacions tècniques i els elements auxiliars de l’activitat que es duia a terme de manera il·legal a aquesta cova.

 

La Policia Local de Manacor ha notificat el precinte al responsable d’aquestes activitats aquest matí, amb la col·laboració de la Policia Nacional. Cal recordar que mitjançant el Decret de Batlia de dia 2 d’octubre de 2020, ja se l’havia citat per a dia 6 d’octubre, però l’individu va impedir aquesta actuació executiva al·legant que la Cova del Pirata era el seu domicili.

 

Així, davant aquest incompliment, l’Ajuntament va tornar a sol·licitar a principis de desembre l’autorització judicial d’entrada a la cova per procedir, finalment, a l’execució de la resolució municipal. El Jutjat Contenciós Administratiu número 3 de Palma ha autoritzat finalment aquest 23 de desembre l’entrada de la Policia Local de Manacor i la delegació municipal a la Cova del Pirata, situada al carrer Son Rapinya número 9 de Porto Cristo amb l’objectiu de procedir a l’execució forçosa dels Decrets de Batlia que exigien el precinte de l’activitat, les instal·lacions tècniques i els elements auxiliars de l’activitat.

 

La Cova del Pirata està situada als afores de Porto Cristo, en direcció a Cala Anguila. Històricament havia acollit un local d’oci nocturn, on s’hi havien celebrat festes il·legals. «Precisament, amb l’objectiu de prevenir més festes d’aquest tipus, i sobretot en un moment marcat per la Covid-19 en què són especialment perilloses, ens congratulam d’haver rebut finalment l’autorització judicial», ha assegurat el batle de Manacor, Miquel Oliver.