Manacor es prepara per celebrar el Dia Internacional de la dona amb multitud d’actes al voltant del 8 de març

27-Februar-2019
Com cada any, Manacor se suma dia 8 de març a la commemoració del Dia Internacional de les Dones. "Hem posat en marxa el Pla d'Igualtat, comptam amb una tècnica especialista i enguany, juntament amb diverses entitats, hem fet un programa centrat en Manacor que unifica les activitats que celebram al voltant del Dia Internacional de la dona", explica la regidora de Serveis Socials i Igualtat. Així a través d'un programa que comença diumenge dia 3 de març i no acaba fins al mes d'abril "reivindicarem, visibilitzarem i demanarem la igualtat de drets, d'oportunitats i de tracte entre homes i dones", ha afegit la batlessa de Manacor, Catalina Riera.

El programa també "compta amb una important plana cultural que inclou activitats infantils, exposicions o presentacions de llibre i des del departament de Cultura hem sumat aquest apartat a les propostes que fan diferents entitats i col·lectius del municipi, la direcció insular d'Igualtat o contres educatius.

Homenatge
Diumenge dia 3 de març a les 11.30 h a la plaça de les Perleres el Col·lectiu de Dones de Llevant farà un homenatge a les dones i la dansa. Un acte que tendrà en compte des de les danses rituals i tradicionals fins al ball contemporani. Dimecres dia 6 de març a partir de les 16 h els professionals que fan feina amb joves podran acudir a la formació 'Educar per transformar. El teatre fòrum com a eina per treballar la igualtat de gènere amb els joves'. Les persones interessades poden inscriure's fins dia 4 de maç a espaidonesmanacor@conselldemallorca.net.

Dijous dia 7 de març el microteatre inundarà diversos espais de Manacor. I és que l'alumnat de l'IES Manacor ha creat cinc obres amb perspectiva de gènere que es representaran en diversos espais de Manacor. L'endemà, divendres dia 8 de març a les 12 h a la plaça de sa Bassa tendrà lloc la concentració en suport a la vaga feminista. I dissabte dia 9 de març a les 9.30 h a l'oficina municipal de Porto Cristo començarà el curs de defensa femenina destinat a dones a partir de 16 anys.

Dimarts dia 12 de març a les 18 h a la biblioteca de Manacor els nins i les nines a partir de 3 anys podran assistir al contacontes 'Na Valentina de Colors'. L'endemà, dimecres dia 13 de març a partir de les 19.30 h a l'Espai na Camel·la, els més grans podran assistir a la taula rodona ‘Dones a l'atletisme, avenços i metes a assolir’. A més a més dissabte dia 9 d'abril a les 20 h s'inaugurarà a l'edifici del carrer major 22 d'exposició ‘Huellas de mujeres geniales’. I dimarts dia 12 d'abril al mateix lloc i també a les 20 h es presentarà el llibre 'Pioneres, dones que han obert nous camins. Sempre hi hem estat!'.