L’Ajuntament posa a disposició de la Conselleria de Salut una parcel·la per construir el nou centre sanitari de Manacor

31-Januar-2019
L’Ajuntament de Manacor posarà a disposició de la Conselleria de Salut els terrenys necessaris per a la construcció d’un nou Centre de Salut a la zona del llevant de la ciutat de Manacor. Està previst que l’acord perquè la Conselleria de Salut disposi dels terrenys s’aprovi durant el ple municipal del mes de febrer. D’aquesta manera des de l’Ajuntament “haurem fet les passes necessàries perquè la Conselleria pugui començar a redactar el projecte del nou edifici que ha de permetre millorar l’atenció sanitària als veïnats i veïnades de Manacor”, ha explicat la batlessa, Catalina Riera.

Els terrenys que ha d’ocupar el nou centre de salut tenen una superfície de 4.700 metres quadrats i estan situats entre l’Auditori de Manacor i el molí den Beió, que és la seu de l’Escola municipal de mallorquí. La Conselleria de Salut va sol·licitar a l’Ajuntament de Manacor la cessió d’un solar adient per a poder construir un nou centre de salut a la ciutat de Manacor. Un nou centre que ha de complementar el Centre de Salut del barri de sa Torre, que funciona des de fa dècades i que ocupa una superfície d’uns 1.200 metres quadrats.

Segons han avançat en diverses ocasions des del Servei de Salut, ja existeix un esborrany de pla funcional del futur segon centre de salut de Manacor. Així es preveu que tengui una superfície aproximada de 3.500 metres quadrats i que hi facin feina uns 50 professionals de diferents categories laborals, entre les quals hi haurà metges de família, pediatres, professionals d'infermeria i comares. “Esperam que aquesta nova infraestructura sigui una realitat ben aviat i volem agrair a la Conselleria de Salut l’interès i la col·laboració que han demostrat perquè aquest projecte arribi a bon port”, ha afegit la batlessa de Manacor.

Aquest segon centre respon a la modificació de l’ordenació sanitària territorial de l’any 2009, que va dividir la ciutat de Manacor en dues zones que s'han de dotar de les infraestructures sanitàries necessàries. Així cada una de les dues zones en què es va dividir Manacor ha de disposar d’un centre de salut; perquè això sigui possible l’Ajuntament ha acordat posar a disposició de la Conselleria els terrenys necessaris per a construir el nou edifici sanitari a la zona del llevant de la ciutat. En aquest sentit els responsables de Planificació del Servei de Salut ja han fet una anàlisi prèvia de la viabilitat del solar que ofereix l’Ajuntament de Manacor per a la construcció del futur segon centre de salut de Manacor.