‘Pompeu Fabra, una llengua completa’ commemora el centenari de la publicació de la Gramàtica catalana

17-Dezember-2018
En l’acte d’inauguració l’actor Òscar Intente va interpretar el monòleg Pompeu Fabra: jugada mestra!, del qual és autor. El monòleg va remarcar la dimensió esportiva de Fabra, molt aficionat al tennis, per fer una metàfora sobre la importància de les regles en la llengua i per introduir els assistents en la dimensió científica, humana i ciutadana del geni ordenador de la llengua catalana.

Els vuit plafons que formen l’exposició ‘Pompeu Fabra. Una llengua completa’ permeten fer un recorregut per les facetes més essencials de Fabra. “La seva inquietud pel llenguatge, la seva capacitat autodidacta; el Fabra químic; el Fabra lluitador i convençut de la necessitat d’una normativa que es regeixi per criteris fixos, i tota la tasca que va fer fins a la seva mort a l’exili de Prada de Conflent el dia de Nadal del 1948”, va explicar la tècnica del Servei Lingüístic, Bel Andreu.

El Servei Lingüístic de l’Ajuntament de Manacor s’ofereix a cedir aquesta exposició, creada per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, als centres escolars, als ajuntaments i a les institucions interessades a fer-se ressò de la figura i l’obra de Pompeu Fabra. Per a més informació podeu posar-vos en contacte amb el Servei al correu electrònic cat@manacor.org