Les persones emprenedores de Manacor omplen la plaça de Ramon Llull de nous negocis i idees d'autoocupació

05-Oktober-2018
La I Mostra de persones emprenedores, que ha organitzat l’Ajuntament de Manacor, omple la plaça de Ramon Llull de persones emprenedores, de nous negocis, d'una vintena d'idees d'autoocupació i d’assessors per a les persones que volen iniciar un negoci propi. De les deu del matí i fins a les set de l'horabaixa, a més de les persones emprenedores, tots els assistents hi han pogut trobar serveis d'assessorament a l'emprenedoria, idees de negoci i els nous emprenedors i emprenedores de Manacor, que promocionen els seus productes i serveis, a més d’oferir consells als futurs emprenedors.

"La ciutadania de Manacor és emprenedora en el sentit més ampli de la paraula i ho demostra en els àmbits de l'economia, la solidaritat o la cultura i amb aquesta mostra feim evident que al nostre municipi l'opció de l'autoocupació i el desenvolupament d'idees empresarials és viable i té bona salut", ha explicat la batlessa de Manacor, Catalina Riera, durant l'obertura de la I Mostra de Persones Emprenedores de Manacor. A la trobada d'emprenedors també hi han assistit la directora de l'Institut d'Innovació Empresarial i regidora del consistori, Núria Hinojosa; el regidor Joan Gabriel Parera i la responsable del servei de Desenvolupament Local, Ana Isabel Otero.

Les persones emprenedores participants en la mostra han emprès els seus negocis en el darrers dotze mesos i realitzen la seva activitat a Manacor. Imatge, salut, activitats extraescolars d'oci i temps lliure, reforç educatiu, mare de dia, noves tecnologies, moda, robòtica, drons, motos, espais de cotreball, i altres experiències empresarials han rebut els assistents i demostren el gran ventall de possibilitats que ofereix l'emprenedoria. Els participants a la I Mostra de Persones Emprenedores de Manacor, a més, ofereixen demostracions, activitats, concursos amb premis i promocions per donar a conèixer les diferents activitats que realitzen.

Les persones amb idees i que estan desenvolupant el seu model d'empresa també poden contactar amb els diferents serveis d'assessorament que han assistit a la mostra. En aquest sentit tots els assistents poden conèixer el Servei Municipal d'assessorament a emprenedors, l'Institut d'Innovació Empresarial, UCTAIB (Cooperatives), que assessora els futurs emprenedors en diferents aspectes com la concreció d'idees, la constitució d'empreses i cooperatives, informació sobre subvencions, plans d'empresa... A més l'ISBA, la Caeb i l'Institut de Crèdit Oficial ofereixen informació sobre finançament. Administracions com la Tresoreria General de la Seguretat Social també informen sobre tràmits, bonificacions, certificats digitals, etc. A més els assistents i també poden entrar en contacte amb espais de cotreball i serveis privats d'orientació a persones emprenedores.