El nou tancament del parc i del poliesportiu de s’Illot millora la seguretat i la imatge d’aquest espai públic

25-September-2018
El nucli manacorí de s'Illot millora els seus espais públics i també les instal·lacions de joc infantil. "Volem oferir activitats per als joves i infants, per això gràcies a l'escola i a les noves activitats que oferim des de l'Ajuntament els silloters més joves poden gaudir d'una important oferta educativa i de lleure que volem que vagi acompanyada d'una millora dels espais públics que estan pensats per a ells", explica el delegat de s'Illot, Antonio García. En aquest sentit "vull destacar la col·laboració de l'escola i dels departaments d'Urbanisme i d'Educació i de Serveis Socials de l'Ajuntament perquè fent feina junts aconseguim coses que fa uns anys eren impensables pels silloters", afegeix el delegat.

Una d'aquestes millores és el nou tancament del poliesportiu de s'Illot i del parc que l'envolta. "És un tancament completament nou i també s'ha millorat l'aspecte de la vorera que confronta amb l'avinguda del Llop, i allò que abans era un niu de brutor ara és un espai amb arbres que donarà ombra i color a l'avinguda", explica Antonio García. I és que en aquesta vorera del parc s'ha hagut de construir un muret de contenció per reforçar el ferm de la vorera i suportar el desnivell del terreny en aquest indret, a més de millorar les canalitzacions de l'aigua de pluja del poliesportiu. A més s'han sembrat nous arbres i vegetació que fan més atractiu el parc i que contribuiran a generar espais d'ombra durant l'estiu.

A més d'aquesta actuació les obres han consistit a delimitar l'espai públic amb una reixa alta al costat del parc que confronta amb altres solars i en construir un muret i instal·lar-hi una reixa de ferro galvanitzat als costats del parc que donen al carrer del Gira-sol i a l'avinguda del Llop. A més gràcies a aquesta actuació el parc compta amb barreres que permeten tancar i obrir aquest espai públic.

L'obra s'ha acabat durant els mesos d'estiu i ha costat 67.194 euros, iva inclòs, una xifra que inclou la instal·lació de les reixes, les barreres automàtiques que permeten obrir i tancar l'espai i també tots els treballs de reurbanització del parc. "La nostra intenció és construir ben aviat els vestuaris definitius del poliesportiu i poder eliminar els mòduls que ara utilitzen els nostres equips locals per vestir-se i desvestir-se", explica el delegat de s'Illot, Antonio García. Unes obres que podrien començar abans d'acabar el 2018.

A més a més "ja s’està ultimant el projecte que preveu la reforma de la plaça del Llop, un dels espais de s'Illot que utiltizen els nins, les nines i els joves, tenim ganes de veure com a poc a poc milloram els espais que són de tots els silloters i silloteres.", explica Antonio García. "Ara es veu la feina que feim des de l'Ajuntament, posam al dia els carrers i les places després de molts d'anys en què els veïnats i veïnades de s'Illot ens sentíem abandonats per l'administració", conclou el delegat de s'Illot.