Manacor incorpora una nova policia tutora que permetrà ampliar l’àmbit d’actuació d’aquesta figura educativa

24-September-2018
Els dos policies tutors que fins ara actuaven al municipi de Manacor compten amb una nova companya de feina. "Des dels instituts i des de les escoles fa anys que veuen els policies tutors com a còmplices en la seva tasca educativa i des de l'Ajuntament havíem detectat la necessitat d'incorporar-ne de nous per satisfer les demandes dels centres i també per poder ampliar el seu àmbit d'actuació", ha destacat la batlessa de Manacor i responsable de l'àrea d'Educació, Catalina Riera.

Així "a més de la seva feina als centres educatius els policies tutors ampliaran el seu àmbit d'actuació i durant els capvespres visitaran els llocs del municipi on es generen situacions que requereixen la seva intervenció", afegeix la batlessa. D'aquesta manera els tres policies tutors del municipi de Manacor, que fins ara actuaven en l'àmbit i en horari escolar, "passaran a potenciar la seva feina de prevenció i la faran també en horari extraescolar i durant els caps de setmana", explica el regidor de Policia, Miquel Perelló.

Des de l'Ajuntament volen deixar clar que "aquesta ampliació del cos de policies tutors no respon a cap augment de conflictivitat a les aules o al carrer, sinó que és la resposta que des de l'administració donam a les demandes de la comunitat educativa", afegeix Miquel Perelló. Així els tres policies tutors Llorenç Tortella, Andreu Alba i Cati Gayà estaran adscrits cadascun a un dels dos instituts de Manacor i al de Porto Cristo, des d'on "desenvoluparan projectes propis a cada centre i s'integraran a les respectives comunitats educatives i estaran en contacte permanent amb els equips directius de cada institut", explica la batlessa. A més també estaran involucrats permanentment amb totes les escoles de tot el municipi per respondre a les seves demandes.

Cal recordar que són els policies tutors els que vigilen els instituts per prevenir el consum de drogues, col·laboren amb els centres perquè cap alumne falti a classe, assessoren les escoles i instituts en seguretat pública, formen els infants en seguretat viària, actuen en casos de vandalisme o d'assetjament, aturen bregues i alerten pares, alumnes i educadors dels perills de la hiperconnectivitat a internet. Així els tres policies tutors, a més de fer aquesta feina, desenvoluparan nous projectes d'acord amb els interessos dels alumnes i dels equips directius de cada centre. I "sobretot la nova estructura dels policies tutors del municipi farà possible multiplicar exponencialment la tasca educativa i preventiva que els policies tutors també han de fer fora dels centres i respondre així a les necessitats, les demandes dels joves i les joves del municipi que necessiten algunes indicacions per començar un camí que els permeti integrar-se plenament i d'una manera sana a la societat", conclou la batlessa.