Son Macià enceta deu dies de festa plens de bauxa, música, humor, jocs, esport, cultura i orgull macianer
El programa, que s’inspira en la sèrie Joc de Trons, proposa actes fins el 15 d’agost.
A Son Macià saben manejar moltes eines, però una de les que més utilitzen és l’humor. “Per això la imatge del programa estableix paral·lelismes amb la sèrie Joc de Trons i feim befa de les suposades famílies que hi ha al poble”, explica Jaume Febrer, el dissenyador del programa de festes. De fet, a partir de dissabte dia 5 d’agost les banderoles amb les insígnies de la “casa Espork”, la “casa Tresgarrons” o de la “tribu Doscaquis” decoraran la plaça de Son Macià en motiu de les festes. I aquesta és només una de les accions que aquestes festes ha organitzat la Comissió de Festes de Son Macià, la qual “està formada per gent de totes les edats que s’impliquen de valent en l’organització”, explica el president de la Comissió, Pere Antoni Pascual.

I és que les festes de Son Macià durant deu dies ompliran el poble de tot tipus de propostes. “En nom de l’Ajuntament de Manacor vull donar les gràcies a tots els que d’alguna manera formen part activa d’aquestes festes, és gràcies a la implicació de la gent que les nostres festes gaudeixen d’una salut envejable”, explicà Miquel Perelló, el regidor delegat de Son Macià.

I és que durant deu dies els veïns del nucli i tots els que el visitin podran gaudir de propostes de tot tipus. Enguany el programa inclou actes “fins i tot abans del dia del pregó” i aquest dissabte, dia 5 d’agost a partir de les 19 h, s’ha organtizat un mercadet de segona mà on tothom podrà comprar, intercanviar o vendre coses que els seus propietaris ja no utilitzen. A més el mercadet es desenvoluparà al mateix temps que la primera edició de l’Agro-tardeo, el qual comptarà amb les actuacions de Noise End i el DJ Bernat Garau. L’endemà, diumenge dia 6 d’agost, a partir de les 17.30 el carrer del Sol acollirà la Baixada de carretons, un dels actes emblemàtics de les festes.

Els actes se succeiran cada dia i no s’aturaran fins dimarts dia 15 d’agost. Entre les moltes activitats que ompliran l’agenda dels macianers cal destacar el pregó de festes que se celebrarà dimecres dia 9 d’agost a les 23 h i que enguany pronunciarà Margalida Cadentey. Com sempre, abans, la Banda de Música de Manacor farà el tradicional concert a partir de les 22 h. L’endemà, dijous dia 10 d’agost els excursionistes locals faran un recorregut pels molins de la contrada a partir de les 17.30. I més tard, a partir de les 22 h se celebrarà el tradicional Sopar Solidari, que enguany es dedicarà a l’associació Tip-Tap. Els tiquets costen 10 euros i es poden adquirir a les botigues de Son Macià i al bar de les festes.

L’horabaixa de divendres dia 11 d’agost està especialment dedicada als més petits. A partir de les 16.30 començarà la festa infantil. A les 18.30 els nins i nines de fins a 6 anys i els seus pares i mares podran gaudir de l’activitat “Música en família”. I a partir de les 22 h tothom podrà gaudir del Jazz & Tapes a la plaça.

Dissabte dia 12 serà el torn de la gran verbena, la qual a partir de les dotze de la nit oferirà la música dels grups Gin Tònics, Onion Rabbits, Toninaina i el DJ Biel Castell. Potser una de les activitats que més atraurà els visitants de fora és la Festa pagesa que diumenge dia 13 d’agost, a partir de les 16 h, omplirà el nou recinte firal de jocs tradicionals, amos de cans mostrant la destresa de les seves mascotes, menjadors professionals de síndria i demostracions diverses. L’endemà, dilluns dia 4 d’agost, a partir de les 19 h se celebrarà un dels plats forts del programa: la xxxiii Fira de Son Macià. A més de productes i animals, hi haurà desfilada de la Colla Gegantera de Sant Domingo de Manacor, exhibició eqüestre i ball de bot amb l’actuació dels grups Esclafits i Castanyetes i Es Revetlers. I per acabar les festes a més de l’ofici i el teatre que cada any omple la plaça, se celebrarà el xvii Campionat Mundial d’Estràngol, el joc de cartes més macianer.
Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Teléfono: 971 849 100