Prop de 1.000 alumnes de tot el municipi ajudaran a pintar el mural de Som-Riu fins dia 26 de maig
El mural de l’artista Sath amb el retrat de Marc Febrer ja pren forma.

El mural del projecte Som-Riu Manacor ja comença a prendre forma. L'artista urbà Sath fa feina a la paret exterior del teatre pintant el mural que representarà el retrat de'n Marc Febrer, un dels alumnes manacorins de l'escola Joan Mesquida. Però l’artista urbà no serà l’únic autor d’aquest gran mural perquè prop de mil alumnes de totes les escoles del municipi de Manacor faran pinya amb els alumnes de l'escola d'Educació Especial Joan Mesquida de Manacor i junts elaboraran el mural del projecte Som-Riu a Manacor.

Cal destacar que un dels objectius del projecte és posar a l'abast dels alumnes la possibilitat d'expressar-se amb la tècnica del grafiti i de participar de forma activa dins la comunitat donant visibilitat a les capacitats de les persones, a més d'oferir l'oportunitat als docents i alumnes, d'entendre la discapacitat com una oportunitat d'aprenentatge. “Volem donar les gràcies a Sath per la seva disposició i també a l’empresa Guillen Martel, que ens cedeix la grua que fa possible fer el mural d’enormes dimensions”, ha explicat Marga Platel des d’Aproscom.

Així està previst que dimecres dia 16 i dijous dia 17 de maig els escolars dels diferents centres educatius del municipi de Manacor pintaran el seu nom al mural. El milenar d’alumnes que hi acudiran acompanyaran els alumnes del col·legi d’Educació Especial Joan Mesquida, que fins dia 22 acabaran de pintar el mural amb Sath. I la inauguració del mural, que inclourà música i festa, està prevista per dissabte dia 26.

"Des de l’Ajuntament i també d'Aproscom apostam per projectes inclusius com aquest, que permet la interrelació d’alumnes i permeti canviar mirades i percepcions sobre les capacitats de cadascú”, ha explicat Catalina Riera, la batlessa i responsable del departament d’Educació.

La creació del mural Som-riu a Manacor suposarà la continuació del projecte a la comarca del Llevant, després de les dues edicions anteriors que varen tenir lloc a Son Servera i a Capdepera. A Manacor, més de les xerrades a les diferents escoles per donar a conèixer el projecte, es donarà la informació necessària per a la creació d'una plantilla personalitzada que cada alumne tendrà i que serà la que estamparà tant a la seva camiseta com a la paret el dia que es pinti el mural conjunt.
Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Teléfono: 971 849 100