Manacor rebaixa l’IBI per segon any consecutiu i bonifica al 50% la plusvàlua que s’ha d’abonar en cas d’herència
“La bona gestió fa possible la rebaixa i permet millorar el nivell d’inversió”
L'Ajuntament de Manacor per segon any consecutiu modificarà a la baixa l'Impost de Béns Immobles (IBI) tan en zona urbana com en zona rústica. Així ho ha anunciat la regidora d’Economia, Maria Antònia Sansó, durant la roda de premsa en què també s’ha anunciat la bonificació del 50% de la plusvàlua, que els ciutadans han de pagar en cas de rebre habitatges o terrenys per herència. “L’Ajuntament de Manacor no té deute, està sanejat econòmicament i per això gestionant de la millor manera els recursos que són de tots podem tirar endavant les rebaixes d’impostos sense comprometre les inversions, perquè volem que els ciutadans paguin menys i al mateix temps puguin veure com es millora el municipi”, ha explicat la regidora d’Economia.

Pel que fa a l’Impost de Béns Immobles enguany el tipus de gravàmen de l’IBI en tot el municipi passarà del 0,653 per cent al 0,638 per cent, tan pels habitatges i els terrenys que estan situats en zona urbana com pels que es troben a foravila. “Si tenim en compte aquesta baixada de l’IBI i la que ja es va aplicar l’any passat ens trobarem en la situació que si el 2016 una família pagava 300 euros d’IBI per un habitatge, el 2017 n’haurà pagat 292 i el 2018 en pagarà 284; per tant en dos anys haurem estalviat uns 16 euros a les famílies de tot el municipi”, ha destacat la regidora Maria Antònia Sansó.

A més a més des del departament d’Economia s’ha impulsat la modificació de l’Ordenança reguladora de l’impost sobre l’increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana, la denominada plusvàlua. Això ha permès bonificar el 50% del valor cadastral d’aquest impost en cas de rebre habitatges o terrenys per herència. Així els manacorins i les manacorines a partir del 2018 hauran de pagar per aquest concepte la meitat del que s’ha pagat fins ara.

I és que des de l’equip de govern municipal han deixat clar que “no volem augmentar la pressió fiscal sobre els ciutadans i per això rebaixam l’Impost de Béns Immobles i la plusvàlua”, ha remarcat el batle, Pedro Rosselló. “La nostra prioritat ha estat garantir la bona gestió municipal, invertint allà on s’havia d’invertir per millorar el municipi i fent feina perquè l’Ajuntament tengui uns comptes sanejats que permetin rebaixar els impostos”, ha afegit Rosselló.

Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Teléfono: 971 849 100