Manacor es promociona amb la Comarca de Llevant a la fira turística de Berlín sota la marca East Mallorca
El municipi s’ha integrat en East Mallorca i s’han presentat els projectes de la marca a la ITB de Berlín, una de les principals fires turístiques internacionals més importants
La marca East Mallorca aglutina l’oferta turística de Manacor, Capdepera, Artà, Sant Llorenç des Cardassar i Son Servera. Els cinc municipis del Llevant mallorquí han aprofitat una de les principals fires de turisme internacionals per a seguir amb la seva promoció i impulsar aquesta nova marca arreu del món. Així dimecres dia 6 de març, davant un gran nombre de mitjans alemanys i altres acreditats, tour operadors i visitants s'han exposat totes les accions de promoció turística que es faran davallel paraigües de la marca «East Mallorca».

Una presentació que ha gaudit d'un espai i un temps propi dins el marc de propostes exposades com a Illa de la mà del Consell de Mallorca, qui ha seleccionat la iniciativa del Llevant mallorquí. A aquesta fira, que enguany compleix la seva 53a edició, hi han viatjat diferents representats municipals dels cinc municipis; els batles, Antoni Servera i Manolo Galán, tots els regidors de turisme, Margalida Vives, Colau Bordal, Tolo GIli, Mónica Viejo i Antònia Llodrà, representants de les associacions hoteleres de Cala Millor i Cala Rajada i també membres dels clubs de golf de la zona. Durant els dies que duri la fira, a més de presentar en primera persona els projectes, des d’East Mallorca també s'obsequiarà als visitants i interessats amb fulletons informatius traduïts en quatre idiomes.

La ITB de Berlín és la plataforma de promoció turística per excel·lència i una de les fires d'aquest àmbit més consolidada. A l'edició d'enguany hi participaran més de 10.000 empreses en representació de 180 països.

Objectiu de la marca
El propòsit d'aquest projecte és unir els actius que ofereix cada un dels municipis per construir una oferta turística en la qual la combinació perfecta de diversitat i qualitat permeti a la destinació augmentar la competitivitat respecte d’altres zones de Mallorca, especialment en temporada baixa. La desestacionalització és clau en aquesta idea, que creu en la unió com a principal motor de força. Els cinc municipis que formen la marca representen el 25% del turisme de les Illes.
Principals projectes
Les ganes de noves experiències i un turisme més actiu han marcat la necessitat d'un nou enfocament estructural de l'oferta turística que permeti la coexistència d'una varietat més gran d'ofertes d'oci. I és en aquest sentit en el qual la marca «East Mallorca» està treballant de ple a través de la cooperació.

Les idees que s'han començat a materialitzar passen per diferents àmbits que permetin aquesta diversificació; l'esport és una de les millors i més segures opcions. Així, l' #EastMallorcaCup, el #GrEastMallorca o el #GolfEastMallorca en són clars exemples.

El torneig internacional d'equips de futbol base masculí i femení compta amb els millors equips d'aquest esport i té una projecció d'arribar a convocar d'entre 160 i 200 equips a mitjà termini el 2022, el que suposa unes 10.000 persones durant 5 dies en temporada baixa a la zona. Enguany, el primer any de torneig, ja hi participaran aquest mes d'abril gairebé 80 equips

Per la seva part, #GrEastMallorca consisteix en la creació d'un sender de gran recorregut que permet recórrer l'est de l'illa de Mallorca a peu o amb bicicleta en un traçat circular de 175 km. Un itinerari serà homologat per la FEDME (Federació Espanyola d'Esports de Muntanya i Escalada) i la IMBA (International Mountain Bike Association), tot convertint-se així en el primer itinerari senderista i cicloturista homologat de l'illa.

Finalment #GolfEastMallorca, un projecte que té com a eixos vertebradors tant l'especialització com la creació i la millora dels components de l'oferta que envolta el motiu del viatge esportiu o lúdic de golf. Un esport a l’alça que ha anat adquirint rellevància al llarg dels anys i que té en el Llevant de Mallorca un escenari perfecte; 5 camps de golf (Pula Golf, Golf Son Servera, Canyamel Golf, Capdepera Golf, Rotana Greens) de primera categoria.

Per altra banda, oferir un servei de qualitat per a realitzar conferències, reunions o formacions, entre altres pot ser també clau alhora de potenciar una altra classe de turisme. La resposta a aquesta necessitat és el #MiceEastMallorca, que pretén atreure el turisme de negocis oferint diversos centres culturals, de convencions i reunions distribuïts entre els cinc municipis: Auditori i Teatre de Manacor, Centre de Cultura de Porto Cristo, Auditori de Sa Màniga, Espai 36, Teatre d'Artà, Teatre La Unió i Cap Vermell, amb una capacitat de més 3.500 persones i amb unes instal·lacions, en el seu conjunt, molt versàtils i polivalents i equipades amb l'última tecnologia i equips audiovisuals.
Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Teléfono: 971 849 100