Manacor celebrà el Dia de les Illes Balears amb activitats musicals i de cultura popular aptes per a totes les edats
La plaça del Palau i la plaça Ramon Llull foren els escenaris dels actes.
Manacor va sortir al carrer per celebrar el Dia de les Illes Balears, la festa oficial de la Comunitat Autònoma. La Diada se celebra cada any l'1 de març i commemora la data en què entrà en vigor l'Estatut d'Autonomia de 1983, que coincideix també amb la data de la seva darrera reforma, l'any 2007. Dia 1 de març és festiu a tot l'arxipèlag i enguany el bon temps ha acompanyat els actes que s'han organitzat des de l'Ajuntament de Manacor i que han format part del programa oficial de la Diada.

Dia 1 la jornada començà a les deu del matí amb el taller d'instruments populars. Els nins, les nines i els seus pares i mares varen poder acostar-se als instruments de la nostra cultura popular com el flabiol, el tamborino o les xeremies. A més, els assistents varen intentar construir alguns instruments de canya que en acabar el taller varen fer sonar en una cercavila.
A les onze del matí els més petits de cada casa varen poder ballar, cantar i jugar amb la cercavila itinerant d'animació infantil Spaguetti on the Road. L'espectacle va recórrer la zona de vianants del centre de Manacor i va conduir els assistents fins a la plaça de Ramon Llull, que a les dotze ja era plena de gent disposada a ballar.

L'Agrupació Sa Torre va ser l'encarregada de fer sonar jotes, boleros, fandangos i mateixes. Unes tonades que varen fer ballar la multitud que omplia la plaça. La celebració del Dia de les Illes Balears va acabar amb música. El Concert d'Havaneres que dia 1 de març al capvespre va oferir el grup Sotavent fou l'encarregat de clausurar els actes públics que han commemorat el Dia de les Illes Balears a Manacor.
Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Teléfono: 971 849 100