Les muses visitaran cada dijous el Museu de Manacor per oferir activitats culturals per a tots els gustos
El Cicle de les Muses ofereix música, fotografia, teatre i astronomia fins l’11 d’agost.
El Cicle de les Muses, tota una tradició estiuenca que fa possible l’Associació d’Amics del Museu d’Història de Manacor, comença demà, dimecres dia 6 de juliol, amb la voluntat “d’oferir activitats cultural atractives per a totes les edats i tots els públics i fer que la gent que normalment no ve al Museu s’hi acosti, el conegui i el valori”, explica Maria Esperança Nicolau, la presidenta de l’Associació d’Amics del museu manacorí.

Engany és el catorzè any consecutiu que l’associació ofereix aquest cicle a la ciutadania, el qual cada dijous a les nou del vespre fins dia 11 d’agost convida les muses de la dansa, el teatre, la música, la poesia, la història i l’astronomia al Museu. “Des de l’Ajuntament i des del Museu hem de donar les gràcies a l’Associació d’Amics del Museu d’Història de Manacor per la feinada que fan i per oferir una manera diferent de viure la cultura i per fer possible que molta gent nova conegui el Museu i tots els tresors que s’hi guarden”, ha destacat la regidora de Cultura i Turisme, Antònia Llodrà.

El xiv Cicle de les Muses comença demà, dimecres dia 6 de juliol, amb Terpsícore, la musa de la dansa. A partir de les nou del vespre diferents experts en swing faran una breu introducció a la història d’aquest ball i també un taller d’iniciació al swing. La setmana que ve, dijous dia 13 de juliol, seran Talia i Melpómene, les muses de la tragèdia i la comèdia, les protagonistes de la vetllada. A les nou del vespre començarà el microteatre i s’oferiran tapes que es podran degustar durant els entreactes de les quatre obres que es representaran. El preu de cada obra serà de tres euros.

Euterpe, la musa de la música, acompanyarà fins al Museu els músics de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears el proper dijous dia 20 de juliol. Aquest dia un quintet de cordes i clarinet interpretarà obres de Mozart i Brahms. Una setmana més tard, dia 27 de juliol, Erato, la musa de la poesia amorosa, serà la protagonista de la vetllada. El grup Sembrant Veus oferirà un recital musicopoètic i l’associació d’amics del Museu oferirà un còctel de benvinguda i un tast de menjar. L’entrada costarà deu euros.

Dia 3 d’agost el Museu es vestirà de llarg per rebre Clio, la musa de la història. I és que aquest dia s’inaugurarà l’exposició 1, 2, 3 clic. Mira a càmera! que recull la història de la fotografia d’estudi a Manacor. I per tancar el Cicle de les Muses d’enguany, dia 11 d’agost els jardins del Museu acolliran Urània, la musa de l’astronomia, amb el pícnic amb estrelles. Es tracta d’una festa nocturna, amb música i disfresses dels anys 80, que servirà per acomiadar el cicle d’enguany.
Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Teléfono: 971 849 100