Les disfresses i l’animació omplen la Rueta i fan vibrar els infants i els joves pels carrers del centre de Manacor
El Dijous Llarder a la ciutat és sinònim de fantasia, colors i espectacles
La Rueta, el carnaval infantil i juvenil que se celebra cada Dijous Llarder a Manacor, ha convocat milers de joves que han gaudit dels escenaris amb música i espectacles i de la batucada que han animat aquesta festa. Devers les cinc del capvespre els tambors de la batucada Manafoc han començat a sonar a la plaça del Palau anunciant que la festa era a punt de començar. Allà ha començat la cercavila que ha desfilat pels carrers del centre i que ha fet escampar la festa entre els escenaris que han caracteritzat la Rueta d’enguany. Poc després el centre de vianants s’omplirà d’activitats i fantasia. Caricatures, mostra de grups musicals joves, les actuacions infantils del Doctor Bombolla i del grup Carusses, l’espectacle itinerant de Neorural o el fotoreclam amb personatges animats faran gaudir de valent els infants i la gent jove.

Però al municipi de Manacor les festes de Carnaval continuen fins a l’enterrament de la sardina. I tampoc no es pot oblidar la celebració del dia de les Illes Balears, demà divendres dia 1 de març, que a partir de les 11 omplirà de música i ball la plaça de Ramon Llull de Manacor. A les 11 h començarà l’actuació del grup d’animació Spaguetti Yeyé i en acabar la festa continuarà amb la ballada popular amb el grup Esclafits i Castanyetes. Però dia 1 de març també se celebraran festes de carnaval a Son Macià i a s’Illot. A Son Macià la festa començarà a les 20 h amb l’encesa del fogueró i inclourà el concurs de fresses, una torrada, la ximbombada popular i el combat de gloses. A s’Illot la festa començarà a les 17.30 h a la plaça del Llop i, a més de moltes disfresses, comptarà amb l’actuació de les pallasses Clickle y Chincheta.

Dissabte dia 2 la festa començarà amb la cercavila que a partir de les 11. 15 h faran els infants del Club d’Esplai de Crist Rei pels carrers de Manacor. A Porto Cristo la festa de Carnaval començarà a partir de les 11 h a la plaça del Sol i la Lluna i comptarà amb tallers de màscares, de maquillatge i música.

La Rua de Manacor començarà dissabte dia 2 de març a les 18.30 h amb la concentració de disfresses a la plaça del palau. Des d’allà es desfilarà fins a la plaça de Ramon Llull on tothom hi trobarà més disfresses, música, caricatures i ritme, a més de les tradicionals paradetes de menjar. L’endemà, diumenge dia 3 de març, la festa es traslladarà a Porto Cristo. A les 16 h a la plaça de ses Comes es concentraran les disfresses i partiran cap al passeig de la Sirena, on el grup Spaguetti Yeyé animarà la festa.

El carnaval només acabarà oficialment amb l’enterrament de la sardina, dimarts dia 5 de març. A Manacor la comitiva “funerària” sortirà a les 19.30 h del carrer Gelabert i passarà per la plaça del Convent per arribar a la plaça de sa Torre, on se celebrarà una sardinada. I a Porto Cristo, també dimarts dia 28, el Centre de Cultura acollirà la “capella ardent” en honor a la sardina i des d’allà, a les 19.30 h, sortirà la comitiva que enterrarà la sardina a la platja per després tornar al Centre de Cultura a celebrar la tradicional sardinada.
Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Teléfono: 971 849 100