La comunitat educativa de l’Estat es reuneix a Manacor per proposar mesures que evitin la segregació a l’escola
Els representants de les famílies, dels estudiants, del Ministeri d’Educació, de la Conselleria d’Educació i de l’Ajuntament fan feina per erradicar la segregació
Manacor acull les jornades "Passes per evitar la segregació en el sistema educatiu espanyol", que impulsen la Confederación Estatal de Asociaciones de Estudiantes (CANAE) i la Confederación Española de Asociaciones Padres y Madres de Alumnos (CEAPA), amb el suport del Ministeri d'Educació i Formació Professional, la Conselleria d'Educació i Universitat i l'Ajuntament de Manacor.

La batlessa de Manacor, Catalina Riera, va acompanyar la representant de la Direcció general d'Avaluació i cooperació territorial del Ministeri d'Educació i Formació professional, Carmen Caballero; el director general d'Innovació i Comunitat Educativa del Govern, Jaume Ribas; la presidenta de la (CEAPA), Leticia Cardenal i el president de CANAE, Carlos López; en la presentació de les jornades estatals "Passes per evitar la segregació en el sistema educatiu espanyol". A la presentació de les jornades també va intervenir-hi la ministra d’Educació, Isabel Celaá, mitjançant un missatge enregistrat.

Durant la presentació la batlessa va fer referència al mapa educatiu de Manacor. "En el nostre cas valoram molt positivament tot el projecte que tenim en marxa per erradicar la segregació escolar; ha estat gràcies al consens de tots els grups municipals que formen part del Consistori, al treball del Consell Escolar Municipal, de tots els equips directius, de la Conselleria d'Educació i de l'Ajuntament. I és que les conseqüències de la segregació afecten, no només als alumnes i les seves famílies. També afecten a tota la comunitat, a tota la societat", ha explicat la batlessa.

Les jornades duraran tot el cap de setmana. Dissabte dia 1 de desembre de les 10 h a les 20.30 h els participants ompliran l'Espai na Camel·la. La jornada de dissabte començarà amb la intervenció del tècnic educatiu de Save the Children, que exposarà l'Informe sobre la segregació socioeconòmica i l'educació inclusiva. Els assistents podran participar en tres jornades de feina. La primera servirà per analitzar la situació de la LOMCE i de les altres lleis que afecten l'admissió als centres educatius. La segona jornada de feina servirà per treballar sobre els factors de segregació escolar i sobre noves propostes. I la tercera jornada de feina du per títol Treballar des de la Comunitat Educativa per evitar la segregació escolar i servirà per exposar bones pràctiques i projectes inclusius com el que es desenvolupa a Manacor.

Les jornades continuaran diumenge dia 2 de desembre a l'IES La Ribera, a Palma, on es donaran a conèixer les conclusions a les quals hauran arribat els participants a"Passes per evitar la segregació en el sistema educatiu espanyol".

Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Teléfono: 971 849 100