L’Ajuntament ofereix cartells d’obert/tancat en la nostra llengua per fer-la més present en els comerços
Es repartiran i també es podran recollir en el Servei Lingüístic
El Servei Lingüístic municipal du a terme una actuació més de sensibilització lingüística en l’àmbit comercial, la qual consisteix en l’elaboració de cartellets amb la informació Obert/Tancat que es faran arribar a tots els comerços del municipi. Es tracta d’una campanya que se suma a la de la passada temporada de rebaixes, durant la qual tots els comerciants varen poder obtenir gratuïtament cartells de rebaixes.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Manacor continua incentivant l’ús de la llengua catalana en l’àmbit comercial. La regidora del Servei Lingüístic, Catalina Riera, ha explicat que “aquest és un projecte senzill però efectiu per incentivar l’ús del català en els comerços i fer més present la nostra llengua als carrers del municipi”. “La nostra intenció és facilitar que els negocis que ho desitgin puguin tenir penjats els cartells a la porta d’entrada”.

A més, tal com ha informat la tècnica del Servei Lingüístic municipal, Isabel Andreu, “una vegada repartits els cartells encara en tendrem al Servei Lingüístic perquè els representants dels comerços, les institucions o de qualsevol negoci que faci feina de cara al públic en puguin venir a cercar”.

Ja fa uns anys que el Servei Lingüístic du a terme actuacions específiques adreçades a les empreses i comerços del municipi amb l’objectiu de fomentar l’ús de la llengua catalana en aquest àmbit. La més recent ha estat l’elaboració i el repartiment dels cartells de rebaixes que es distribuïren a final del passat mes de juny, i que s’elaboraren en dues mides i dos colors diferents. Altres actuacions destacades han estat els targetons que es repartiren amb el lema “Millora la qualitat de la teva empresa! Incorpora-hi el català”, o bé els 60 cartells diferents de “Paraules amb Arrels”, que expliquen breument l’etimologia i procedència de paraules relacionades amb un producte bàsic de cada establiment on es distribuïren.

Amb les diverses actuacions que es duen a terme en l’àmbit comercial i empresarial, el Servei Lingüístic pretén sensibilitzar en la idea que un dels avantatges d’usar el català en un negoci és que n’augmenta la qualitat i el prestigi a través de la seva imatge, “però sobretot és important la proximitat i la confiança que es crea quan es fa ús de la llengua pròpia”, assegura la regidora, Catalina Riera.

Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Teléfono: 971 849 100