Els escolars de Manacor celebren el Dia Mundial del Medi Ambient amb el lema “Reduïm els envasos, reduïm els residus”
Més de 500 alumnes de tot el municipi participen en la diada de conscienciació ambiental
El repte de reduir el consum d’envasos d’un sol ús i d’evitar que acabin envaint els ecosistemes naturals és ben viu a Manacor. Coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient 505 escolars del municipi participen en els tallers que el Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Manacor ha organitzat amb la col·laboració dels centres escolars del municipi. Així dimecres dia 5 de juny els alumnes de 4t de primària de les escoles Jaume Vidal, Simó Ballester, Es Canyar, Molí d’en Xema, Sant Francesc i Sant Vicenç de Paül han passat per la plaça de Ramon Llull a participar en aquesta activitat. I dijous dia 6, seran els alumnes de Mitjà de Mar i de Ses Comes els que participaran en la jornada que tendrà lloc a Porto Cristo.

“Els nins i les nines duen envasos per reciclar de ca seva, intentam que siguin conscients del contenidor on ha d’anar cada residu i els donam claus per llegir els símbols que hi ha als tetra bricks o a les botelles de plàstic i que donen indicacions de com s’han de reciclar”, explica el tècnic de Medi Ambient, Antoni Pascual. Els alumnes, després de la xerrada, classifiquen els residus que han duit i els dipositen en el contenidor adequat.

I és que cada vegada es produeixen més objectes de plàstic, com plats, tassons, botelles o bosses. Quan tiram els plàstics poden acabar en un abocador, a la incineradora o a la planta de reciclatge. Però a causa de l'acció del vent i la pluja, aquests residus també poden arribar al mar fins i tot quan els tiram al fems. A causa de l'acció de les tempestes, el vent o la pluja, o simplement perquè no s'han rebutjat correctament poden arribar als torrents o al sistema de clavegueram. I a partir d’aquí el seu destí final pot ser la mar per molt lluny que ens trobem de la costa. Per aquest motiu l’Ajuntament de Manacor ha volgut posar el focus sobre els envasos en la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient.

I és que segons dades de l’entitat Greenpeace avui dia i en tot el món només el 9% de tot el plàstic que hem produït i consumit fins a l'actualitat s'ha reciclat, el 12% s'ha incinerat, i la gran majoria, el 79%, ha acabat en abocadors o al medi ambient. Així amb el Dia Mundial del Medi Ambient, que l’Organització de les Nacions Unides (ONU) impulsa des del 1974, s'insta tota la població a unir-se per cercar solucions al problema mitjançant actituds mediambientalment sostenibles.

Els objectius de la seva celebració són: donar una cara humana als temes ambientals, animar les persones a convertir-se en agents actius del desenvolupament sostenible i equitatiu, promoure la idea que la societat és fonamental per canviar les actituds amb relació als temes ambientals i impulsar una societat que asseguri totes les nacions i persones el gaudi d'un futur més segur i més pròsper.

Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Teléfono: 971 849 100