Els cavalls i el foc prenen el protagonisme el dia de Sant Jaume i clouen una setmana plena d’actes i festes
Les festes de Sant Jaume han acabat i ho han fet amb l’espectacle de foc que dimarts va il·luminar i va fer embadalir tots els que s’acostaren a la plaça del Palau i als carrers del centre de vianants.
Els dimonis i els tambors de Manafoc foren els encarregats de posar el punt i final a una setmana de festes que ha oferit actes com l’encamisada, la recollida del penó, la sortida de la mulassa, la fira o les corregudes de l’anell. Uns actes que fa només alguns anys formaven part de la memòria de la gent de més edat i que, d’ençà de la seva recuperació, cada any sumen més i més gent.

Però dimarts la festa començà de bon matí. A les 11 h tots els que volgueren provar les seves habilitats amb la fona pogueren participar al taller de tir amb fona que se celebrà a la plaça de Ramon Llull. Amb tot no va ser fins l’horabaixa que els cavallers de Sant Jaume, els quals han esdevingut un dels símbols indiscutibles de les festes patronals de Manacor, varen sortir als carrers per recollir el penó de ca la cavallera major. A les 19.45 h tota una comitiva partí de l’avinguda dels Pins de sa Torre, passà per l’avinguda del Torrent, els carrers del barri de Fartàritx i emprengué la ruta que els menà fins davant l’església, on a les 20 h se celebrà l’ofici en honor al patró de Manacor.

Més tard, a les 21.30 h la festa continuà amb la mostra de ball de bot infantil, que omplí de nins, nines, jotes, boleros i mateixes la plaça del rector Rubí. Just després començà l’espectacle de foc i les espires ompliren els carrers del centre i feren sentir adrenalina a tots els que volgueren ballar davall el foc en el darrer acte del programa de festes de Sant Jaume.


Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Teléfono: 971 849 100