El pregó d’Isabel Aguilar i el ball dels Cossiers donen el sus al prop de 80 actes de les Fires i Festes de Primavera
Els cossiers han iniciat els seus balls el capvespre i han conduït tothom al Claustre
Les Fires i Festes de Primavera ja han començat oficialment i s'escampen per tota la ciutat de Manacor. El pregó, que enguany ha pronunciat l'esportista i entrenadora Isabel Aguilar Llull, ha servit per donar el sus oficial al programa de festes i també per fer un petit homenatge a l'esport i a les persones que a Manacor l'encarnen. Passades les vuit del vespre els Cossiers, que durant tot l'horabaixa han recorregut els carrers de Manacor escampant la festa, han arribat davant l'Ajuntament. Allà els esperaven els Macers, la pregonera i les autoritats i tots junts han entrat en comitiva al Claustre.

Els presentadors d’enguany, Magdalena Perelló, José Llull, Jose Gallardo, Vanessa Nicolau i Cati Veny, han donat pas a Margalida Ferrer, que el 2007 va rebre el premi Cornelius Atticus del Govern Balear per haver estat pionera en l'esport femení a Balears i ella ha fet de padrina a la pregonera. I és que Margalida Ferrer va ser una de les primeres dones a practicar bàsquet, handbol, voleibol... A més de ser un dels referents de la pregonera, Ferrer va ser la primera entrenadora femenina de bàsquet i fundadora de la federació de gimnàstica. I enguany ella ha estat l'encarregada de versar sobre la figura de la pregonera, Isabel Aguilar.

"Diuen que Manacor és la ciutat que té més campions del món per metre quadrat. I un bon exemple d'això ho demostra la gran quantitat d'esportistes que en les seves diferents modalitats han aconseguit posar el nom de la nostra ciutat arreu de tot el món. Gent com Miquel Mas, Antoni Pascual, Joan Toni Riera 'Es Boveret', Miquel Àngel Nadal, Xisco Munar, Albert Riera, Elena Gómez, Rafel Nadal i moltíssima gent més de diferents esports. Tot això s'aconsegueix, segons la meva humil opinió, gràcies a l'esforç personal, amb un bon equip tècnic i amb suport familiar. I sobretot s'aconsegueix gràcies als gens manacorins, o tal vegada menjant sobrassada!", ha explicat la pregonera en l'inici del seu discurs.

Isabel Aguilar va recordar tots els implicats en els primers èxits competitius de la gimnàstica a Manacor i aquells durs inicis. Però "gràcies a l'esforç de tota aquesta gent i la gran promoció d'aquest esport a la nostra ciutat i a la nostra comarca, milloràrem les instal·lacions del nostre club i en varen sortir la campiona del món Elena Gómez i els campions de Special Olympics en gimnàstica artística masculina Pere Antoni Balle. En la categoria femenina Vanessa Nicolau i en gimnàstica rítmica Rosa Maria Sagrera".

La pregonera, a més de recordar la seva implicació en els inicis de la natació a Manacor, va deixar ben clara la seva vinculació amb Aproscom, l'entitat que treballa per a persones amb necessitats especials i les seves famílies. "Fa 41 anys que faig feina a la fundació Aproscom. Inicialment el treball esportiu amb ells es va centrar en la psicomotricitat per als més petits i en la condició física adaptada per afavorir un millor desenvolupament en la seva vida quotidiana. Però en volien més i vàrem organitzar les primeres competicions amb diferents centres de Palma i d'Inca i així vàrem posar la llavor de la Federació Balear d'esports per a persones amb discapacitat, que ha permès organitzar tants i tants campionats aquí i per tot el món", va recordar Aguilar.

"En resum Aproscom ha ocupat gairebé la meitat de la meva vida. No em penedesc de res. Les seves ganes d'aprendre, la il·lusió i la sinceritat que desprenen encara avui em posen la pell de gallina", va explicar Aguilar abans de desitjar a tothom unes bones Fires i Festes.

Per tancar els parlaments la batlessa en funcions de Manacor, Catalina Riera, va voler donar les gràcies a la pregonera. "Gràcies en nom de Manacor. Gràcies per haver obert camí en tantes i tantes coses. Gràcies per demostrar una vegada més que des de Manacor podem aspirar a ser cada dia més feliços. Gràcies per demostrar que des d'aquí podem guanyar les medalles més lluentes del món. I gràcies per demostrar als joves, als grans i a tothom que et coneix que la frase "som allò que ens proposam ser" és ben real".

"A Manacor ens sentim molt orgullosos i agraïts de tenir les cases, els carrers i les places plenes de gent com tu. De gent com vosaltres. Gent que comparteix l'estima al nostre poble i que creu que sempre hi ha marge de millora. Gent que creu que fent feina braç amb braç podem fer bategar fort el cor de Manacor. Perquè el cor i l'ànima de Manacor és la seva gent.", va concloure Catalina Riera.

En acabar l'acte i abans de l'actuació musical de Roger Pistola i Marga Ros, la batlessa de Manacor va entregar un obsequi perquè Isabel Aguilar el guardi com a record. Es tracta d'un plat elaborat en els tallers d'Aproscom.
Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Teléfono: 971 849 100