El nou Espai d’Arts i Humanitats de Manacor s’obre al públic durant la Fira amb l’exposició ‘Projecte Claustre’
La nova sala municipal s’ubica a la planta baixa de les oficines del carrer Major, 22


L’exposició multidisciplinar ‘Projecte Claustre’, que es podrà visitar fins dia 31 d’octubre, ha estat l’encarregada d’estrenar el nou Espai d’Art i Humanitats. La nova sala d’exposicions i activitats culturals de l’Ajuntament de Manacor pretén ser un espai cèntric i polivalent des d’on acostar l’art i la formació humanística als ciutadans de Manacor.

L’exposició Projecte Claustre analitza la història del Claustre de Sant Vicenç Ferrer de Manacor i la fa dialogar amb obres d’art de diferents artistes. Així les obres de Jesús Ballester, Claudia Giovanna Zucchelli, Marina Cànovas, Cati Bauzà Riera, Núria Sànchez o Maria Huerga s’entrellacen amb documents i fotografies que mostren l’evolució d’aquest espai emblemàtic de Manacor.

El Claustre de Sant Vicenç Ferrer de Manacor es va construïr entre finals del segle XVII i mitjans del XVIII. El recinte claustral forma part del conjunt conventual de l’orde dels dominics, que s’establí a Manacor el 1576. Els artistes participants n’ofereixen una visió molt personal mitjançant diferents tècniques: escultura en pedra marès, fotografia digital i analògica, acrílic, etc.
L’apartat artístic es complementa amb una mostra de fotografies de valor històric, artístic i sociològic, preses a partir de finals del segle XIX, mitjançant les quals podem contemplar l’evolució del claustre i els diferents usos que ha tingut d’ençà de la desamortització de Mendizabal (1835). Tothom que visiti l’exposició hi trobarà també textos divulgatius, mapes, articles de premsa i una cronologia del claustre.

L’exposició romandrà oberta fins al 31 d’octubre de 2019 i s’anirà complementant amb conferències, activitats educatives, etc.

Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Teléfono: 971 849 100