El mercat d’emprenedors ICAPE multiplica per dos la participació respecte l’any passat i acull uns 400 alumnes
Estudiants de primària i secundària venen els productes que han elaborat a la plaça Ramon Llull i destinaran els beneficis a ONG.
Manacor ha acollit aquest matí el mercat d’emprenedors escolars ICAPE, que enguany ha doblat la participació i ha comptat amb més de 400 alumnes de Primària i Secundària que han presentat els seus projectes empresarials a la Plaça Ramon Llull. El mercat ha comptat amb 16 paradetes d’alumnes de Primària i de Secundària de 9 centres escolars de Manacor, Porto Cristo, Petra, Capdepera, Sant Llorenç, Felanitx i Campos que durant aquest curs han dut a terme ICAPE. L’acte ha comptat amb la presència de la batlessa de Manacor, Catalina Riera; i la directora gerent de l’IDI, Núria Hinojosa,.

“Estam molt agraïts que el mercat se celebri a Manacor, hem comprovat que hi ha molt bones idees darrere la feina que han fet els alumnes de tots els centres participants i des de l’Ajuntament agraïm molt que compartiu aquest projecte amb els manacorins i les manacorines”, ha explicat la batlessa de Manacor, Catalina Riera. De fet, el mercat ICAPE és l’activitat final que conclou el programa que ja compta amb sis edicions. “L’objectiu d’ICAPE és impulsar les capacitats emprenedores dels alumnes a través de la creació d’una cooperativa, en el cas dels alumnes d’Educació Primària, o d’una ONG en el cas dels alumnes de Secundària i crec que avui demostram que hem assolit de sobres aquest objectiu”, ha declarat la directora de l’IDI, Núria Hinojosa.

Durant tot el matí, els alumnes han posat a la venda productes que han fabricat durant el curs per aconseguir finançament per a les seves cooperatives i ONG. Els doblers recaptats es destinen a una activitat grupal, en el cas de les cooperatives, o d’un projecte de cooperació a un país en vies de desenvolupament, en el cas de les ONG. Aquest mercat és l’activitat final del programa d’impuls a l’emprenedoria ICAPE, gestionat per l’IDI (Institut d’Innovació Empresarial) i impulsat de manera conjunta per la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria i la Conselleria d’Educació i Universitat, en col·laboració amb l’Ajuntament de Manacor.

Els centres adherits a ICAPE que han participat avui al mercat de Manacor són La Puresa Manacor, Sant Francesc d’Assís (Manacor), IES Porto Cristo, CEIP Juníper Serra (Petra), CEIP Mestre Guillem Galmés (Sant Llorenç), Col·legi Sant Alfons – Cooperativa Es Lledoner (Felanitx), IES Felanitx, IES Capdepera i IES Damià Huguet (Campos).

Més de 3.000 alumnes de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera formen part aquest curs del projecte ICAPE que té com a objectiu principal impulsar les capacitats emprenedores dels estudiants, al mateix temps que treballen els valors i la responsabilitat social. A més, es pretén que els estudiants aprenguin a treballar en equip, prendre decisions i assumir responsabilitats, a través de la metodologia de treball cooperatiu que es du a terme dins l’aula.

Les escoles s’adhereixen a ICAPE de forma voluntària i durant aquests sis anys de vida la majoria de centres ha repetit l’experiència i fins i tot l’han ampliat a més cursos. De fet, el nombre de grups de Primària i Secundària que han participat enguany s’ha incrementat un 30% respecte el curs anterior.
Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Teléfono: 971 849 100