El batle es reuneix amb la presidenta del Govern per posar sobre la taula solucions per a cala Varques
Pedro Rosselló i Francina Armengol també han parlat d’altres temes municipals
El batle de Manacor, Pedro Rosselló, s’ha reunit amb la presidenta Francina Armengol “amb la intenció que des del Govern de les Illes Balears assumeixin el compromís d’oferir solucions pels problemes que són de la seva competència”, ha explicat el batle. Per això el batle ha deixat a la presidenta “una còpia del Pla d’Usos de cala Varques, el document que impulsàrem des de Manacor per posar ordre a l’espai natural que envolta la cala”, afegeix el batle.

Des de l’Ajuntament “ens hem reunit amb els responsables polítics i tècnics de totes les administracions amb competències sobre cala Varques i també amb els representants de les forces de seguretat i d’ençà que som batle ens fa l’efecte que les diferents administracions no volen assumir les seves competències a l’entorn protegit de les cales verges de Manacor”, explica el batle, Pedro Rosselló. I és que “aquest ha estat una de les raons que ens ha impulsat a reunir-nos amb la presidenta”, afegeix el batle de Manacor.

Comissió mixta
Durant la reunió el batle i la presidenta han parlat de “la possibilitat de formar una comissió mixta entre el Govern i l’Ajuntament que tengui com objectiu posar en marxa un full de ruta per abordar la problemàtica que envolta la cala i per proposar solucions”, ha revelat el batle. A més, tant Pedro Rosselló com Francina Armengol han parlat de la necessitat de “coordinar les feines que fan les diferents administracions i les forces de seguretat”.

Des del Govern la presidenta ha informat al batle que “durant l’estiu un agent de Medi Ambient ha estat a cala Varques inspeccionant tot el que hi passava”. Per això des de l’Ajuntament s’ha proposat al Govern “compartir els recursos que tenim com administracions per poder ser més efectius en el control de la legalitat i la seguretat a cala Varques”, ha explicat Pedro Rosselló.

“Sabem que el problema de cala Varques és una conseqüència de la deixadesa de totes les administracions competents en la gestió de l’espai natural protegit que és l’entorn de la cala. Per això la protecció efectiva d’aquest entorn només serà possible quan totes les administracions i els diferents cossos de seguretat assumeixin les seves competències i actuïn coordinadament”, explica. A més de sobre cala Varques, el batle i la presidenta han intercanviat impressions sobre l’ampliació de l’Hospital de Manacor, les noves infraestructures escolars i els diferents reptes administratius i polítics que encara el municipi.

Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Teléfono: 971 849 100