120 famílies milloren les relacions dels pares i mares amb els fills adolescents gràcies als programes que impulsa l’Ajuntament
Les activitats d’intervenció grupal dels Serveis Socials municipals han acabat amb èxit.
Les 120 famílies que han participat en els diferents programes d’intervenció en grups que ha impulsat el departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Manacor han celebrat l’èxit que ha suposat la primera edició d’aquesta iniciativa. Dilluns passat, dia 5 de juny, els participants es reuniren a la sala d’actes de l’escola La Salle i junts feren un repàs de tot el que han treballat les famílies i els adolescents que en formen part.

La delegada de Serveis Socials, Maria Isabel Bauzà, va deixar clar que des del departament “apostam per la continuïtat del programa, amb dos objectius ben concrets: fer feina en el nivell de la prevenció de dificultats en l’adolescència, que pot ser una etapa delicada, i en segon lloc atendre la població de manera universal perquè absolutament tots els ciutadans de Manacor puguin beneficiar-se dels programes dels serveis socials”.

Durant la cloenda la tècnica del departament Margalida Mayol, que ha estat una de les coordinadores d’aquests programes d’intervenció grupal en família, juntament amb Francesca Dalmau, explicà que “hem anat a treballar l’autoconeixement i la comunicació a diferents classes de les escoles i instituts de Manacor i també hem fet feina amb grups més petits d’adolescents, de 12 a 18 anys”. Des dels Serveis Socials han fet servir dinàmiques i jocs i “hem descobert que és fàcil ser molt crítics amb un mateix i que ens hem d’acostumar a descobrir la part bona que tenim tots, hem fet feina amb la tolerància perquè tothom té la seva part de raó”, explicà Mayol.
Les professionals dels Serveis Socials durant les diferents sessions en grup també han incidit en la importància de la comunicació. “Molts joves i molts pares han descobert que potser no escolten amb atenció, han après que és necessari agafar temps per escoltar i assimilar allò que ens diu l’altre abans de respondre”, afegí Margalida Mayol.

Pel que fa als pares i mares “hem insistit en els principis que regeixen els sistemes familiars i que fan que siguin saludables perquè hem de saber qui som dins la família i des d’on posam els límits”, remarcà Mayol. I abans d’agrair la dedicació dels pares i mares i la dels diferents orientadors dels centres escolars, des dels Serveis Socials insistiren que “la única manera d’ensenyar és l’exemple”.

El treball fet tan amb els pares i mares com amb els joves adolescents s'han fonamentat en les teràpies anomenades de tercera generació. Això és la teoria sistèmica i la seva aplicació a la pedagogia, la teoria de la gestalt i de la programació neuro-lingüística. Tots els tallers han comptat també amb un petit espai d'atenció plena i meditacions guiades, que els assistents han valorat molt positivament.Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Teléfono: 971 849 100