Uns focs d’artifici impressionants, havaneres i el ball dels gegants posen punt i final a nou dies de festa a s’Illot
Les festes de s’Illot s’han acomiadat fins l’any que ve i ho han fet, com és tradició, amb la gran traca de focs artificials que diumenge va il·luminar i va fer embadalir tots els que passejaven per la badia de s’Illot i sa Coma. Un castell de focs impressionant que va comptar, com ja és habitual, amb coets ben curiosos. Espurnes que surten de l’aigua, coets que imiten estrelles fugaces i d’altres que reprenien el vol quan estaven a punt de tocar la mar. Els aplaudiments se succeïren entre el públic, que omplia tota la platja i el passeig i, en acabar l’espectacle, va regalar unes enormes mamballetes als pirotècnics.

Però diumenge la festa va començar molt abans. Com que els focs d’artifici s’instal·len a l’esplanada de la nàutica, ben dematí els patrons i els que tenen la seva barca a s’Illot varen haver de llevar les seves embarcacions del lloc habitual. A partir de les 7.30 h es varen començar a traginar les barques i prop de les deu els mariners ja recobraven forces amb un bon berenar. I és que, en el calendari festiu de s’Illot, la llevada de barques anuncia els focs artificials i el final de les festes d’estiu.

Gegants i havaneres
Però la gran traca final de les festes de s’Illot no només és de pólvora. A les set de l’horabaixa els gegants de Manacor i els gegants de Sant Llorenç congregaren centenars de persones i famílies senceres en la cercavila que protagonitzaren. Des de la banda manacorina hi acudiren els gegants en Vicenç i na Catalina, acompanyats dels gegantons na Catalineta, mossèn Alcover i en Picarolet. Des de Sant Llorenç hi acudiren mossèn Salvador Galmés, en Jaume Belluguins i n’Angelina Trebolina, que són els gegants de la vila veïna. Durant el seu recorregut els acompanyaren desenes de xeremies, tamborinos i flabiols, instruments tradicionals de Mallorca que varen despertar la curiositat de molts turistes.

Després dels gegants, va tocar el torn a les havaneres. A les nou del vespre començaren a sonar les havaneres a la plaça del Llop. Unes melodies ben marineres que varen ser l’avantsala del gran castell de focs. En acabar les cançons s’apagaren les faroles de la platja, tot indicant que les festes estaven a punt d’acabar amb la traca que il·luminà amb colors la darrera nit de les festes de s’Illot.


Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Telèfon: 971 849 100