Trobada d'empreses i profesionals del sector de noves tecnologies de Manacor
Aquest dilluns, 27 de novembre, ha tengut lloc a l'horabaixa la trobada d'empreses i professionals del sector de les noves tecnologies.
En la trobada, hi han participat més d'una vintena d'empreses i professionals locals d'aquest sector, pertanyents a diferents activitats com telecomunicacions, màrqueting digital, programació, operadors, operadors autoritzats de drons, departaments informàtica, dissenyadors de webs, plataformes web, assessors i consultors de noves tecnologies, centres educatius, etc.

La batlessa de Manacor i encarregada de l'àrea de Desenvolupament Local de Manacor, Catalina Riera, ha presentat la trobada indicant als participants els objectius, que han estat fomentar el coneixement mutu i la trobada d'empreses i professionals del sector tecnològic de Manacor, fomentar l'associacionisme i el treball en xarxa, obrir un marc de col·laboració i diàleg per conèixer les necessitats sectorials i les possibilitats de creixement.

A continuació Tona Pou, gerent de l'Associació Balear de Software, Internet i Noves Tecnologies (GSBIT), ha donat a conèixer totes les activitats i línies de treball que mantenen amb el sector tecnològic, amb els seus associats i amb les diferents administracions públiques, la seva implicació en l'educació i formació en noves tecnologies i en el fet de donar visibilitat a aquest sector i marcar les mancances més significatives.

Jorge Morell, que també forma part de GSBIT, ha impartit una xerrada sobre el nou Reglament general de protecció de dades per alertar dels canvis que tendran lloc a partir del 25 de maig de 2018, ha fet un repàs dels punts més importants d'aquest nou Reglament europeu i ha comentat les diferències respecte a l'actual llei.
L'última ponència ha estat a càrrec del Dr. Antoni Riera, director tècnic de la Fundació Impulsa Balears, que ha versat sobre «L'aportació de les noves tecnologies a la competitivitat de les Balears» en la qual ha facilitat informació recollida a través de les eines desenvolupades per la Fundació, sobre la posició de les Balears i Manacor respecte a altres regions europees i ha destacat la importància de la integració de les noves tecnologies en els processos productius per millorar l'eficiència empresarial i la competitivitat global.

En darrer lloc s'ha realitzat una taula rodona per poder obrir un diàleg amb els participants i que aportassin les seves opinions respecte al creixement i necessitats d'aquest sector, des d'un punt de vista local.

El Departament de Desenvolupament Local vol agrair la col·laboració de GSBIT i Fundació Impulsa Balears, i també les aportacions de tots els participants.

Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Telèfon: 971 849 100