Mig miler d’escolars celebren a Manacor el Dia Internacional dels Museus i aprenen del passat a la torre dels Enagistes
Diferents activitats per a tots els públics omplen d’activitats el Museu fins dia 23

El Dia Internacional dels Museus, el 18 de maig, se celebra a tot el món des del 1977, gràcies a l’impuls del Consell Internacional dels Museus (ICOM). El Museu de Manacor s’hi suma cada any per apropar la tasca dels museus a la ciutadania. Amb les activitats que envolten la celebració del Dia Internacional dels Museus “volem mostrar que aquest museu es reinventa per ser cada vegada més interactiu, per proposar activitats que interessin a la ciutadania. Perquè el Museu de Manacor, com tots els museus, és una plataforma on la història es combina amb la creativitat i el coneixement; els visitants no només vénen a observar sinó que venen a co-crear, compartir i interactuar” explica la regidora de Cultura i Turisme, Antònia Llodrà. De fet, ‘Els museus com a eixos culturals: El futur de la tradició’ és el lema que enguany ha triat l’ICOM per celebrar aquest dia.

Durant el matí de divendres dia 17 de maig més de 500 alumnes de les escoles de Manacor i de la comarca s’han acostat al Museu d’Història de Manacor per participar en algun dels tallers que s’hi oferien. Tallers de cartells i portades de llibre, d’escuts medievals, activitats per aprendre tot allò que amaguen els ossos que es troben en les excavacions arqueològiques o per descobrir com es construïen els talaiots o les navetes de la nostra prehistòria han permès als alumnes i les alumnes aprendre algunes coses curioses del nostre passat.

Més activitats fins dia 23
Les activitats al voltant del Dia Internacional dels Museus continuaran fins dia 23 de maig. Així, dissabte dia 18 de maig a les 10.30 h els infants de 3 a 6 anys i les seves famílies podran participar en el taller de legos que recorrerà alguns contes clàssics. També dissabte se celebrarà el sopar anual pels socis i sòcies dels Amics del Museu, que enguany compta amb diverses activitats.
I dijous dia 23 de maig, de les 17 h a les 19 h el Museu es convertirà en un Espai de joc familiar per a famílies amb infants d’1 a 3 anys amb diverses propostes que coordinarà l’educadora Catalina Moranta.

Però la celebració del Dia Internacional dels Museus a Manacor va començar dimecres passat amb la inauguració de la Mostra de portades de contes i cartells que varen elaborar els alumnes del municipi a partir de la visita a l’exposició “Contes infantils de la guerra”. A més, dijous dia 16, el Molí de’n Fraret, va acollir la xerrada-espectacle ‘Dones i aigua’.


Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Telèfon: 971 849 100