Masterclass de violí amb Olivier Charlier
OLIVIER CHARLIER, VIOLÍ
L'il·lustre violinista serà del 26 al 30 d'octubre al conservatori impartint classes magistrals, i el 28 d'octubre ens oferirà, juntament amb altres músics destacats, un concert gratuït a l'auditori del Conservatori de Manacor.

Del 26 al 30 d'octubre tindrem el plaer de comptar amb el destacat violinista francès Olivier Charlier, que impartirà classes magistrals de violí al Conservatori Municipal de Manacor.

Olivier Charlier és un violinista distingit, qui va ingressar precoçment al Conservatori de París com a alumne. Ha estat convidat per orquestres destacades internacionalment i dirigit per directors com Serge Baudo i Alain Lombard entre d'altres. Actualment és professor del Conservatori Superior de París.

Aquells interessats en assistir com a alumnes a aquestes classes, només cal que enviïn un correu electrònic al Conservatori informant del nom i el nivell el qual estan cursant (veure butlleta adjunta a aquesta notícia).

Biografia:

Una rara convicció que només pot conferir un control sobirà, una presència singular feta per la poderosa llum interior i el misteri: Olivier Charlier és, sens dubte, un dels grans violinistes de l’actualitat. Conquereix al públic amb la gràcia natural del joc pur, com un artista excepcionalment dedicat i talentós, el virtuosisme del qual serveix de manera suprema a la música.

D'una notable precocitat, ingressa al Conservatori de París a l'edat de deu anys i rep un suport de diferents personalitats musicals, com Nadia Boulanger, Yehudi Menuhin i Henryk Szeryng. Segueix una impressionant sèrie de concursos internacionals: Concurs de Munic, Montreal, Sibelius, Jacques Thibaud, Indianapolis, Young Concert Artists (New York).

S'obre una brillant carrera i és convidat per les orquestres parisenques: Orchester National de France, Orchester de Paris, Philharmonique de Radio France, Ensemble Orquestral de Paris, Orchestre de l'Opera ..., i nombroses orquestres internacionals: Filarmònica de Londres, Orquestra Filharmònica de Berlín, Tonnhalle de Zurich, Orquestra Simfònica de la Ciutat de Birmingham, Orquestra Filharmònica de Montecarlo, RAI de Torí, Orquestra de la BBC, Simfònica de de Pittsburgh, Orquestra de la Fundació Gulbenkian, Orquestra Nacional de Bèlgica, Filharmònica de Lieja, Orquestra Simfònica de Yomiuri Nippon , Orquestres de Montreal, Sydney, Mèxic, Caracas ...) i amb directors: Serge Baudo, Alain Lombard, Theodor Gushlbauer, Sakari Oramo, Yann-Pascal Tortelier, Armin Jordan, Pascal Rophé, Emmanuel Krivine, Gianandrea Noseda, Karl-Anton Rickenbacker, Lawrence Foster, James Judd, Yutaka Sado, Gustavo Dudamel, Jerzy Semkow, Charles Dutoit, Hans Graf, Klaus Weise, Michel Plasson ...

La seva discografia dóna testimoni d'un gran eclecticisme: Beethoven, Schumann, Mendelssohn, Grieg, Saint Saëns, Lalo ... A més del concert "L'arbre des songes" de Dutilleux que va gravar dues vegades, també trobem obres de Pierné, Lili Boulanger , Vierne, Gerard Schurmann, John McEwen, Edward Gregson, Roberto Gerhard, Cyril Scott, entre els quals hi ha diverses estrenes mundials. El seu enregistrament més recent està dedicat als concerts de Mozart, amb l'Orquestra de Cambra de Praga i les 4 estacions de Vivaldi.

El Festival de Marlboro va ser per al jove Olivier una revelació, i és des de aleshores un apassionat músic de cambra. Participa regularment en nombrosos festivals: Prades, "Folles journées" de Nantes, La Roque d'Anthéron, Orangerie de Sceaux, festival de Berlioz, Niça, Radio-França-Montpeller ...

Olivier Charlier toca amb un violí Carlo Bergonzi de 1774.


Bookmark and Share

Documents de descàrrega i enllaços

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Telèfon: 971 849 100