Manacor ret un sentit homenatge a la pintura i a la solidaritat del desaparegut artista Joan Riera Ferrari
L’escenari de l’Auditori es va omplir de música i de paraules de record.
Centenars de persones varen omplir diumenge l’Auditori de Manacor per recordar el pintor Joan Riera Ferrari en les seves facetes d’artista i de persona solidària i compromesa amb els més desafavorits. Amics, familiars, artistes i representants de les institucions varen desfilar per l’escenari juntament amb els grans músics que volgueren fer el seu particular tribut a Joan Riera Ferrari. “En un dia com avui no podíem mostrar només el seu caire artístic, volem posar en valor la seva solidaritat, la seva relació amb la música i la literatura, i també la seva vessant més personal”, va explicar la conductora de l’acte, Maria Magdalena Gelabert, just abans de donar inici al concert i l’homenatge a Joan Riera Ferrari.

Varen pujar a l’escenari músics com la soprano Maia Planas, els músics Nina Heidenreich, el pianista Andreu Riera o el guitarrista Juan Reyes. També participaren el l’homenatge el poeta i dramaturg Miquel Mestre o l’actor Toni Gomila. Precisament va ser durant l’actuació de Toni Gomila que la veu de Riera Ferrari es va tornar a fer present amb l’entrevista que varen mantenir i enregistrar l’actor i el pintor. De fet des de l’Associació Cultural Riera Ferrari, que impulsà l’homenatge, “vàrem concebre aquest acte com el tancament del cicle de les Serenates a l’Auba”, explicaren des de l’organització. I és que durant els darrers anys cada estiu la finca del desaparegut artista era seu de les Serenates a l'Auba, un cicle de concerts benèfics amb estrelles de primera categoria que va culminar el llarg llistat de causes benèfiques que Riera Ferrari va liderar.

A l’acte de presentació de l’homenatge pòstum a Joan Riera Ferrari també hi han assistit la batlessa de Manacor, Catalina Riera; el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, juntament amb amics i familiars de Joan Riera Ferrari. Durant l’acte va intervenir Miquel Oliver Riera, que en nom de la família va recordar la gran empatia de Riera Ferrari i la seva capacitat per fer sentir tothom especial. També va pujar a l’escenari Miquel Sureda, que va parlar en nom de les associacions Tip-Tap, Estel de Llevant i Aproscom; Roser Vallès en nom dels amics més íntims de Joan Riera Ferrari; i la batlessa de Manacor, Catalina Riera, que va recordar Riera Ferrari “fou un imant que va atreure fins a Manacor artistes i creadors, i uns artistes que han fet encara més gran el panorama cultural del nostre municipi; va estimar com ningú a les persones més especials i va obrir el seu cor i les portes de ca seva a la solidaritat”.

Joan Riera Ferrari (Manacor, 1942 - 2017) va ser un destacat artista i pintor. L'any 1967 es llicencià en Belles Arts a l' Escola Superior de Belles Arts de Sant Jordi. Acabada la carrera, tornà a Mallorca. Va dur a terme la seva primera exposició, que dedicà a Federico García Lorca, a la Galeria Drac de Manacor. Molt poc després va organitzar la seva primera exposició internacional, a la galeria Charbonel de Hèlsinki. També era un gran defensor dels artistes joves. Els va obrir les portes de casa seva. Així va passar, per exemple, el 1974 quan a la seva galeria Picarol va donar l'oportunitat a Miquel Barceló per fer la seva primera exposició. Durant els darrers anys, l’obra de Joan Riera Ferrari es va definir per l'ús de la matèria com a element pictòric i el desig de retratar el pas del temps damunt els penya-segats i les roques marines.
Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Telèfon: 971 849 100