Manacor impulsarà la reparació de l’espigó del mollet de s’Illot i la millora de la seguretat de tot el recinte portuari
També es plantejà a Costes la millora del passeig marítim de Cales i Cala Murada.
El mollet de s’Illot va set l’escenari d’una reunió entre els representants de l’Ajuntament de Manacor, la Demarcació Territorial de Costes de les Illes Balears i de la Nàutica s’Illot. Hi acudiren tan representants polítics com els tècnics d’ambdues institucions, a més dels representants de la Nàutica de s’Illot, l’associació que gestiona en concessió la marina seca de s’Illot. La batlessa de Manacor, Catalina Riera; juntament amb els delegats de s’Illot, Antonio García; d’Urbanisme, Isabel Febrer; i de Cala Murada, Antoni Sureda; va rebre el delegat territorial de la Demarcació de Costes de les Illes Balears, Carles Simarro, en la visita conjunta que feren a les instal·lacions nàutiques de s’Illot.

“La nostra prioritat és deixar de tenir un espigó deteriorat per tornar tenir-ne un de segur, a més de tancar el recinte amb un i poder realitzar altres millores”, va destacar la batlessa, Catalina Riera. Així des de l’Ajuntament de Manacor “els tècnics estan valorant econòmicament el que suposarà reparar l’espigó i sol·licitarem una actució per motius de seguretat a la Demarcació de Costes”. Així l’Ajuntament, en col·laboració amb la Nàutica de s’Illot, a més de la reparació de l’espigó, projectarà millores en matèria de seguretat com el tancament del recinte i el soterrament de cables. Des de la Demarcació de Costes es posaren a disposació tan dels socis de la nàutica com de l’Ajuntament per tramitar els permisos corresponents i facilitar la realització dels treballs.

La visita del delegat territorial de la Demarcació de Costes pel municipi de Manacor continuà amb una visita Cala Morlanda, on els veïnats demanaren la instal·lació de baranes a les escales actuals d’accés a la platja. Una mesura que implantarà directament la Demarcació, tal com es va comprometre el seu delegat, Carles Simarro. Els representants de l’Ajuntament també acompanyaren el cap de la Dearcació de Costes fins a Cales de Mallorca i Cala Murada, on es plantejà la millora del passeig marítim dels dos nuclis costaners. De fet el passeig de Cala Murada presenta desperfectes en les lloses i el muret de formigó del costat del mar està deteriorat i presenta desperfectes, que augmenten cada any.

Durant la visita també es va plantejar l’adequació del pas per a vianants que comunica per la costa Cala Murada i la platja des Domingos, a Cales de Mallorca. Tanmateix des de les dues institucions conicidiren en que “s’haurà de revisar quines són les competències de cada administració en aquests àmbits i per això està prevista una visita amb tècnics municipals i de la Demarcació de Costes per plantejar possibles solucions en els passeig de Cales, en el de Cala Murada i en aquest pas per la costa”, han explicat des del departament d’Urbanisme de l’Ajuntament.

Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Telèfon: 971 849 100