Manacor i l’Agència de Defensa del Territori milloren el control de la disciplina urbanística en zona rústica
La batlessa de Manacor ha signat al Consell el conveni d’adhesió a l’Agència
La batlessa de Manacor, Catalina Riera, i la consellera insular de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, han signat el conveni mitjançant el qual l’Ajuntament cedeix a l’Agència de Defensa del Territori (ADT) el control de la disciplina urbanística en el sòl rústic i els espais naturals del municipi de Manacor i la tramitació dels futurs expedients d'infracció. Tot i això, “els expedients d’infracció urbanística en zona rústica que estan pendents de resoldre s’acabaran de tramitar des del departament d’Urbanisme”, han aclarit els tècnics municipals.

La regidora d'Urbanisme, Isabel Febrer, explica que “per una qüestió de responsabilitat amb la protecció del territori i per complir amb la legalitat urbanística hem defensat la cessió d'aquestes competències al Consell”. A més, “la resolució dels expedients d’infracció du una tramitació i una feina de seguiment molt llarga i la llei de control de despesa no ens permet contractar personal al departament d’Urbanisme i la llei de control de despesa no ens permet contractar personal al departament d’Urbanisme i per això estam segurs que l’adhesió a l’Agència de Defensa del Territori és una de les millors solucions per poder complir de manera eficaç amb la legalitat urbanística”, ha explicat la batlessa, Catalina Riera.

Cal recordar que la cessió de les competències en disciplina urbanística en zona rústica a l’Agència de Defensa del Territori es va aprovar en el ple del mes de setembre per unanimitat de totes les forces polítiques de Manacor. A la signatura del conveni d’adhesió també hi ha participat el director de l’ADT, Tomeu Tugores, que ha destacat que “amb l’entrada de Manacor, ja són 21 els municipis que han cedit les competències a l’Agència de Defensa del Territori i en els propers mesos també s’hi adheriran Inca i Sencelles”.
 
L’Agència de Defensa del Territori, que controla les il·legalitats urbanístiques, exerceix directament les seves competències sobre el 40 per cent del territori de Mallorca. Aquest percentatge s’ampliarà a partir de l’aprovació de la llei d’urbanisme de les Illes Balears, ja que està previst que l’Agència assumesqui la competència directa de tot el sòl rústic protegit de Mallorca. Com a contraprestació l’ADT té previst repartir el superàvit que generi l’Agència entre els pobles adherits. A part de Manacor, els municipis que estan adherits a l’ADT són Campanet, Puigpunyent, Algaida, Marratxí, Son Servera, Montuïri, Artà, Felanitx, Mancor de la Vall, Alaró, Bunyola, Santa Maria del Camí, Sóller, Búger, Selva, Llubí, Capdepera, Fornalutx, Sineu i Campos.

Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Telèfon: 971 849 100