La XXXIII Fira de Son Macià treu al carrer la tradició pagesa i ramadera de la contrada i una bona mostra de l’artesania local
Centenars de visitants recorregueren l’horabaixa de dilluns l’itinerari de la fira.
La Fira de Son Macià, un dels plats forts de les festes d’aquest nucli manacorí, va tornar a convertir-se en un dels actes que és capaç de treure al carrer tots els veïns del nucli i d’atreure centenars de visitants d’arreu de la comarca. La potència i la tradició agrícola i ramadera de Son Macià va quedar reflectida en l’exposició d’animals que pogueren contemplar tots els assistents. Ovelles, cabres, cavalls, porcs, aviram, aus rapinyaires o cans ompliren el recinte firal. Nins i nines de totes les edats, adults i persones majors varen quedar embadalits davant els quissons, les òlibes o els porquets que pogueren veure en el recinte firal.

En la fira d’artesans també s’hi pogueren comprar formatge o vi fet a Son Macià, a més de moltes altres opcions com cadires cordades en directe, ventalls, llibres, bijuteria o mobles restaurats. El batle de Manacor, Pedro Rosselló; el regidor delegat de Son Macià, Miquel Perelló, acompanyats del director general d’Agricultura, Mateu Ginard i d’un bon nombre de representants municipals i de polítics varen recórrer la fira i conversaren una bona estona amb alguns artesans i ramaders.

Però la fira no va ser l’única activitat de les festes macianeres de la nit de diumenge. Els dos gegants de Manacor i el gegantó que representa Mossèn Alcover desfilaren pel poble i anaren des del centre cívic fins a la plaça animant tots els visitants. Els assistents també pogueren gaudir de l’exhibició eqüestre que oferí el Centre Roma. I a la plaça tampoc no hi faltà l’animació. Sopars a la fresca i l’actuació dels grups Esclafits i Castanyetes i Es Revetlers varen omplir de bauxa el centre neuràlgic del poble fins ben passada la mitjanit.

Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Telèfon: 971 849 100