La XXI Fira de Setembre omplirà les avingudes d’agricultura ecològica, moda, artesania i cultura els pròxims dies 15, 16 i 17
El ball, les atraccions, els gegants i les activitats infantils també hi seran presents
Manacor ja ho té tot a punt per a la XXI Fira de Setembre, que des de fa vint-i-un anys se celebra a les avingudes. “Aquesta fira es concep com la gran festa que marca el final de l’estiu i que celebra la vitalitat del petit i mitjà comerç de Manacor i per això enguany hem volgut transformar-la i donar-li una nova empenta”, ha explicat Maria Isabel Bauzà, la regidora de Comerç i Polítiques Socials de Manacor. A més enguany la producció d’agricultura ecològica i el disseny de moda que fan els joves dissenyadors mallorquins tendran un protagonisme especial.

“La Fira de setembre es concep com un mostrador de tot allò que podem oferir des de Manacor i vull fer constar que Manacor està de moda perquè els nostres atractius comercials, culturals, creatius, turístics i industrials són coneguts aquí i molt més enllà del nostre municipi”, ha explicat la batlessa abans d’agrair els esforços que han fet tots els organitzadors de la fira d’enguany.

El dia gran de la fira, com cada any, serà diumenge dia 16 de setembre. De les nou del matí a les vuit del vespre la I Fira de Producció Agrària i Ecològica conviurà amb les paradetes de venda de productes d’artesania, de gastronomia i de producte balear. “Comptarem amb una trentena de parades de productes ecològics, que inclourà aliments i productes de foravila gràcies a la col·laboració de l’Associació de Producció Agrària Ecològica de Mallorca”, ha explicat el regidor d’Agricultura, Antoni Sureda. A més a més hi seran presents “molts dels negocis d’aquesta artèria comercial de Manacor que participarem en la Fira de Setembre i col·laborarem en les moltes activitats que s’hi duran a terme”, han explicat des de l’Associació de Comerciants de les Avingudes, Tomeu Amer, Maria Isabel Gomila i Ramon Grimalt.

Un altre dels atractius de l’edició d’enguany serà la I Desfilada de dissenyadors mallorquins. “Mostrarem les col·leccions creades per nou joves dissenyadors illencs que tenen moltíssimes ganes de mostrar la seva feina aquí i per fer visible tot el talent que tenen hem creat l’etiqueta #detotcor2018 perquè tothom pugui donar a conèixer aquest esdeveniment i la seva feina mitjançant les xarxes socials”, ha explicat la dissenyadora manacorina Esperança Martínez, que ha estat una de les impulsores de la desfilada.

Els actes començaran dissabte dia 15 amb la festa Trobada de ball en línia, que començarà a les set de l’horabaixa. A més de divendres dia 14 fins diumenge dia 16 tothom podrà gaudir de les atraccions de fira que s’instal·laran a l’esplanada de l’estació.

Diumenge dia 16, de les nou del matí, durant tot el dia i fins ben entrada la nit, desenes de firaires participaran en la XXI Fira de Setembre, que enguany centra l’atenció en l’agricultura ecològica i en l’artesania feta a Balears. Durant tot el dia els gegants de Manacor recorreran la fira en cercavila i ballaran cada hora. A partir de les 10.30, a més, començarà el taller infantil ‘Bombes de flors’ i també el recorregut amb ponis. Unes activitats que complementaran les atraccions de fira que tothom podrà trobar als voltants de l’estació del tren. Dilluns dia 17 de setembre, com ja és costum, el mercat setmanal es traslladarà a les avingudes i molts dels artesans que hauran participat en la Fira de Setembre sumaran les seves paradetes a les del mercat setmanal.

Bookmark and Share

Documents de descàrrega i enllaços

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Telèfon: 971 849 100