La XV Marató de Rondalles familiaritza centenars d’infants, joves i adults amb els relats més típics del nostre folklore
L’alumnat de l’IES Mossèn Alcover ha homenatjat la tasca de qui dona nom al centre
La XV Marató de Rondalles, que se celebra entre dijous dia 2 i divendres dia 3 de febrer, és un dels plats forts i més multitudinaris de la Setmana Alcover. Durant un dia i mig les rondalles i contarelles capten l’atenció dels centenars d’escolars que any rere any assisteixen a la Marató i de tots els que els volen acompanyar. De fet, des de la Institució Alcover, recorden com cada any que totes les sessions són obertes al públic en general i hi poden assistir tant infants com adults.

Dijous i també divendres dematí el cantautor Guillem Sansó s’ha posat dins la pell d’Antoni Maria Alcover per contar rondalles als alumnes de les escoles de tot el municipi de Manacor. A més, dijous i divendres els integrants del grup teatral Contarelles oferiren als escolars d’educació primària de tot el municipi N’Alcover i les tres penyores: Antoni M. Alcover, una vida de rondalla. I els escolars de tot el municipi també varen poder gaudir de la rondalla En Joan des fabiolet, que han interpretat els membres d’Arsis Produccions Musicals.

No és fins al capvespre de divendres que els veïnats i veïnades de Manacor, els descendents d’Alcover i tothom que vulgui contar o escoltar rondalles se sumen als alumnes dels tres instituts del municipi, l’estudiant Guillem Galmés, la directora de l’escola Simó Ballester, Margalida Obrador, l’actriu Margalida Amengual, els representants de l’entitat Xítxeros amb empenta i diversos grups teatrals i musicals per tancar la marató d’enguany. I és que enguany els assistents a la Marató de Rondalles han pogut sentir les històries de’n Joanet i es set missatges, En Joanet de sa gerra, El pescador i la seva dona, La flor romanial, En Pere Beneit, Na Magraneta, En Vit o Tres al·lotes fines, entre molts altres títols que recull l’aplec de rondalles d’Alcover.

IES Mossèn Alcover i més actes
Però paral·lelament a la XV Marató de Rondalles els alumnes i tota la comunitat educativa de l'Institut Mossèn Alcover han fet el seu propi homenatge al filòleg i folklorista. A les deu i mitja del matí els alumnes i els professors del centre, els representants dels pares, els familiars de Mossèn Alcover, la batlessa de Manacor, Catalina Riera; la delegada de Cultura, Antònia Llodrà; i la directora de la Institució Antoni M. Alcover, Bàrbara Sagrera; han participat en l'ofrena floral i el cant de la Balanguera que l'Institut fa cada any a Alcover. La Setmana dedicada Alcover continuarà demà dissabte dia 2 de febrer a les 11 h amb l’ofrena floral a l’obelisc dedicat a Antoni M. Alcover i dilluns a les 20 h amb la conferència L’escola Municipal de Mallorquí i Mossèn Alcover, que anirà a càrrec de Gabriel Barceló.

Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Telèfon: 971 849 100