La XIII Setmana dedicada a mossèn Alcover dona el sus amb una visita oberta a l’espai museogràfic de la Institució
El batle de Manacor, el director general de Cultura i altres autoritats han assistit a l’acte d’inauguració oficial d’aquest programa cultural.

Els alcoverians més fidels han acompanyat les autoritats i tots els que han volgut participar en la inauguració de la XIII Setmana dedicada a mossèn Alcover. L'acte ha començat amb una benvinguda que ha dedicat la directora de la Institució Alcover, Maria Magdalena Gelabert, a tots els assistents. El batle de Manacor, Pedro Rosselló, ha destacat que “per moltes generacions de manacorins i manacorines mossèn Antoni Maria Alcover és un mite, que hem convertit en un símbol de Manacor i també un símbol de la nostra cultura que avui mantenim ben vius”. Abans, el director general de Cultura del Govern, Jaume Gomila, ha fet referència a Manacor com “una capital cultural que destaca i que ens emmiralla si parlam d'arts escèniques, de literatura, de cultura popular, i de creació artística de tot tipus”. A més ha destacat “el valor educatiu d'aquesta setmana dedicada a Alcover, que presenta activitats per a tots els públics”.

Després dels discursos d’inauguració la directora de la Institució, Maria Magdalena Gelabert, ha guiat la visita al casal de Can Socorrat, on s’ubica la Institució. Gelabert ha explicat la biografia i l’obra d’Antoni M. Alcover, que es reflecteix en l’espai museogràfic que alberguen els dos pisos superiors del casal. La Institució Alcover, que l’Ajuntament de Manacor va fundar el 1999, és una entitat que té com a objectiu principal retre homenatge i vetlar pel record d’Antoni M. Alcover.
L’espai museogràfic que centrà la visita va obrir les portes dia 2 de febrer del 2014, coincidint amb la commemoració del 152è aniversari del naixement de mossèn Alcover. Aquest espai museogràfic es distribueix en dues àrees: la primera es dedica a la trajectòria vital d’Alcover, que és indestriable del Diccionari català-valencià-balear; la segona s’inspira en el món fantàstic i captivador de les rondalles transmeses de generació en generació, que Alcover va escriure fins a reunir-ne més de quatre-centes.

Molt més Alcover
Demà, dimarts dia 31 a les 20 h, l’escriptor i professor manacorí Gabriel Barceló oferirà la conferència “La figura del Dr. Miquel Riera Alcover i el seu paper decisiu en la creació de la Institució Pública Antoni M. Alcover”. L’endemà, dimecres dia 1 de febrer a les 17.30 h Margalida Fullana i Jaume Adrover, membres de l’Associació d’Amics de la Institució Pública Antoni M. Alcover, oferiran un taller de sonar ximbombes obert a tothom.

Dijous dia 2 de febrer l’estima dels manacorins i manacorines vers la figura de mossèn Alcover sortirà al carrer amb l’ofrena floral a l’obelisc situat al passeig de na Camel·la. En acabar l’ofrena Guillem Sansó oferirà algunes cançons incloses en el recull Les rondalles em fan créixer. I tant el matí de dijous dia 2 com durant tot divendres dia 3 la XIII Marató de Rondalles ompliran de fantasia i il·lusió la sala d’actes de la Institució.

I un dels plats forts de la Setmana Alcover arribarà amb la XIII Marató de Rondalles, que enguany durarà més de setze hores, és un dels símbols i un dels ingredients indiscutibles de la Setmana que Manacor dedica a mossèn Alcover. Dijous dia 2 i divendres dia 3 de febrer les rondalles, els escolars i tothom que ho desitgi ompliran el casal que ocupa la Institució Antoni M. Alcover. El músic Guillem Sansó, l’actor Joan Miquel Artigues, la poetessa Glòria Julià, la pianista Petra Riera o els representants de les entitats Col·lectiu de Dones de Llevant i Xítxeros amb Empenta seran alguns dels que contaran rondalles durant la marató d’enguany.

Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Telèfon: 971 849 100