La XII Marató de Rondalles familiaritza centenars d’infants, joves i adults amb els relats més típics del nostre folklore
Gent de totes les edats participa de la Marató, que durarà fins les 20 h.

La XIII Marató de Rondalles, que se celebra entre dijous dia 2 i divendres dia 3 de febrer, és un dels plats forts i més multitudinaris de la Setmana Alcover. Durant un dia i mig les rondalles i contarelles capten l’atenció dels centenars d’escolars que any rere any assisteixen a la Marató i de tots els que els volen acompanyar. De fet, des de la Institució Alcover, recorden com cada any que totes les sessions són obertes al públic en general i hi poden assistir tant infants com adults.

Dijous i també divendres dematí el cantautor Guillem Sansó s’ha posat dins la pell d’Antoni Maria Alcover per contar rondalles als alumnes de les escoles de tot el municipi de Manacor. I és que enguany la Marató de Rondalles ha obert una nova seu a la biblioteca de Porto Cristo, que dijous va acollir els alumnes d’educació infantil de les escoles de Mitjà de Mar, Ses Comes i Talaiot. A més, dijous i divendres els integrants del grup teatral Contarelles oferiren als escolars d’educació primària de tot el municipi N’Alcover i les tres penyores: Antoni M. Alcover, una vida de rondalla.

No és fins al capvespre de divendres que els veïnats de Manacor, alumnes, descendents d’Alcover, l’actor Joan Miquel Artigues, la poetessa Glòria Julià, la pianista Petra Riera, els membres d’Espirafoc Revival, el metge Toni Truyols, o els representants de les entitats Col·lectiu de Dones de Llevant i Xítxeros amb Empenta, entre molts d’altres, es posen davant el públic per reprendre la tradició de contar i escoltar rondalles. I és que enguany els assistents a la Marató de Rondalles han pogut sentir les històries de’n Toni Garrigel·lo, na Blancaflor, una madona que enganà el dimoni, en Mirando, es murterar del rei de França, n’Espirafocs, sa sopegada des gegant, entre molts altres títols que recull l’aplec de rondalles d’Alcover.


Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Telèfon: 971 849 100