La tradició més marinera de Porto Cristo surt a navegar el dia del Carme amb la processó de les barques
L’apartat més tradicional de les Festes del Carme de Porto Cristo s’ha materialitzat durant diumenge passat amb alguns dels actes més tradicionals del programa de festes del Carme.
La tradicional processó de les barques va cridar l’atenció de milers d’espectadors que es varen concentrar pels carrers i pel moll per veure un any més com els mariners i els que van en barca agraeixen tot allò que dóna la mar i demanen salut per als pescadors. I és que la Mare de Déu del Carme és la patrona dels mariners i dels veïns de Porto Cristo, que varen protagonitzar l’ofrena floral abans de la missa que oficià el bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull.

Els mateixos pescadors i veïnats foren els encarregats de traslladar la imatge de la marededéu des de l’església fins al moll, tot seguint els paperins i els brots de murtra que adornaven els carrers per on passà la comitiva. La figura va pujar en una de les embarcacions turístiques que aquest dia s’omplen de veïnats i curiosos que volen viure en primera persona la processó més marinera de Porto Cristo. Prop de les nou del vespre les barques més grosses del port iniciaren el recorregut seguides de desenes de llaüts i barques més petites, adornades amb banderoles i brots de mata. El recorregut, que sortí del port per endinsar-se cap a la mar gran, va menar la comitiva de barques de tornada cap al moll. Mentrestant centenars de persones seguien la processó marítima des de diferents punts del port.


Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Telèfon: 971 849 100