La sombrillada nocturna de les festes de s’Illot uneix generacions de silloters i silloteres en el sopar a la platja
Centenars de residents i molts visitants intentaren veure la pluja d’estels.
La ja tradicional Sombrillada Nocturna de les festes de s’Illot no és un sopar a la fresca qualsevol. És tota una mobilització que es repeteix des de fa un bon grapat d’anys i que és una mostra de bon veïnatge. I és que la gent pretén gaudir de la platja durant la nit i de la companyia d'amics i veïnats. La Sombrillada nocturna de les festes de s'Illot va tornar a omplir de bauxa, de gent i de menjar casolà tot l'arenal silloter. I és que la jornada de dissab va ser una de les més maratonianes de les festes d'enguany. La trobada de pescadors, les curses de surf de rem, el taller de pescadors infantils o la festa dels colors que enguany s’ha celebrat devora l’escola varen ser els actes que durant tota la jornada varen precedir la sombrillada.

“Els joves no s’han aturat, han anat d’un lloc a un altre durant tot el dia i ara es mereixen un bon sopar, o no?” demanava una de les mares que, envoltada de fills, nebots i amics mentre sopaven davall un para-sol. I és que durant l'hora de sopar centenars de silloters, equipats amb para-sols, taules, cadires, tovalloles, estris de platja, menjars de tota casta i fins i tot disfresses es reuniren per participar en el sopar més divertit de les festes.

Molts dels que participaren de la sombrillada ho feren conscients que la nit de dissabte era un dels dies més adequats per veure el que tradicionalment es coneix com les llàgrimes de Sant Llorenç. Tot i que algun núvol recorria el cel des de la platja de s’illot es varen poder veure els estels i les perseides, sobretot abans de la sortida de la lluna. Moltes famílies abandonaren la platja en haver sopat i en haver fet la xerradeta i els més joves varen voler aprofitar la nit. Per això els para-sols i els grups d'amics conversaven i varen ser damunt l'arena fins ben entrada la matinada.

Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Telèfon: 971 849 100