La processó de les llanternes encapçalada per les xeremies posen la nota més tradicional a les festes de s’Illot
Desenes de famílies participen en aquesta caminada arran de la mar.


La tradicional processó de llanternes de les festes de s’Illot ha demostrat un any més que un dels elements més tradicionals del programa de festes segueix ben viu. Tot va començar dilluns al matí quan en el taller de llanternes que es va celebrar a l’avinguda dels Pins va servir perquè els nins i les nines poguessin aprendre a buidar i a decorar melons i síndries per posar-hi una espelma a dins i així convertir-los en fanalets. Altres famílies varen optar per elaborar les llanternes a ca seva però tots, a les nou i mitja del vespre de dilluns, es concentraren als voltants del pont del riuet de s’Illot.

Va ser allà que els xeremiers començaren a fer sonar els instruments per indicar que la processó de llanternes estava a punt de començar. I amb la música els centenars de persones que varen formar part activa d’aquest acte començaren a caminar per la platja i a il·luminar l’arena i la vorera de la mar amb les llanternes. El recorregut els va menar des dels peus del pont del riuet fins a la plaça del Mollet i durant els vint minuts que va durar l’acte molts dels participants pogueren fer-se fotos, observar curiositats com fanalets fets amb pebres vermells o fanalets fets de paper pintat. I és que com varen reconèixer molts dels assistents que aquest és un acte senzill i entranyable que connecta amb la tradició pròpia d’aquest nucli turístic.

Actes per a tots els públics
En acabar la processó, a més, va tenir lloc un dels molts actes del programa de festes pensats per al públic familiar. I és que la platja de s’Illot va convertir-se en un cine a la fresca en el qual tothom va poder veure la pel·lícula d’animació Vaiana, que va fer gaudir de valent els més petits de cada casa.

A més, dilluns a s’Illot també hi hagué actes per als més grans. La plaça del Llop a partir de les deu del vespre va acollir la Nit de Ball de Saló, que va treure a la pista molts dels silloters i silloteres més balladors.

Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Telèfon: 971 849 100